bugün

entry'ler (4)

akp seçmeni

türkiyede'ki her beş kişiden ikisidir ama kendini belli etmeyendir. etrafımdaki insanlara soruyorum. "kime oy verdin?" aldığım cevaplardan biri bile akp değil. nasıl bir kamufledir bu nasıl bir hidding ability anlayamadım. en az 100 kişiye sorduysam bunun en az 40 tanesi ben demelidir. ama yok daha itiraf eden duymadım. yoksa böyle bir seçmen yokta bizi mi kandırıyorlar? birileri bu partiye oy verilmiş gibi mi gösteriyorlar?

edit: şimdi cevabını buldum belkide verdikleri oy için utanıyorlardır. son seçimlerde gene verikleri için ağızlarını bıçak açmıyordur. *

kemal kılıçdaroğlu

chp istanbul millet vekili aynı zamanda, ssk eski genel müdürü. mecliste akp'nin özelleştirme politikasına karşı ağzını açan ender kişilerden biri...

cizre

nuh peygamberin sular çekildikten sonra inip ikinci evini yaptığı yer.

ilhan berk

başlangıçta yazdığı toplumsal içerikli, yaşama beslediği umuda, şehir yaşamına tanıklık edişine dair, özgürlük ve eşitlik düşleri ile dolu şiirleri;ikinci yeni anlayışının benimsemesi ile birlikre değişim gösterdi. insanı, tarihi, doğayı, kutsal kitapları, mitolojiyi, kentleri ve çağrışımları ile varolmayan bir şiirin izini sürmeye başladı..
yapıtları: güneşi yakanların selamı
istanbul günaydın yeryüzü, türkiye şarkısı, köroğlu ,galile denizi ,çivi yazısı ,otağ ,mısırkalyoniğne ,âşıkane ,taşbaskısı ,şenlikname ,atlas ,kül istanbul kitabı ,kitaplar kitabı ,deniz eskisi ,delta ve çocuk ,galata ,güzel irmak ,pera ,dün dağlarda dolaştım evde yoktum ,avluya, düşen gölge ,şeyler kitabı ev ,çok yaşasın sayılar.