bugün

entry'ler (2)

konaklama

Tatil planı yaparken eskiden konaklayacağım yere sadece “Uyumak için gideceğiz zaten.” gözüyle bakardım. Sonra birkaç kötü yastık, sabahın köründe gelen koridor sesleri ve manzarasız odalardan sonra fikrim biraz değişti.

Şimdi gideceğim yeri araştırırken konaklama kısmına daha fazla dikkat ediyorum. Odanın rahatlığı, bulunduğu konum, sabah kahvaltısı, mümkünse güzel bir manzara… Tatilin genel keyfini düşündüğünden daha fazla etkiliyor. Gün boyu gezip dolaştıktan sonra rahat edebileceğin bir yere dönmek gerçekten önemliymiş. Yeni bir kaçamak planı yaparken otellere bakıyordum. Birkaç seçeneği karşılaştırırken VakıfBank Worldcard’ın konaklama harcamalarına yönelik kampanyasını da gördüm. Zaten bir tatil planı yapanlar için değerlendirebilecekleri bir detaydı.

Sanırım konaklama konusunda zamanla biraz seçici oldum. Çok gösterişli bir yere gerek yok ama temiz, rahat ve insana gerçekten dinlenmiş hissi veren bir yer olsun yeter. Sonuçta güzel bir tatilden geriye sadece gezilen yerler değil, kaldığın yerde hissettiğin o rahatlık da kalıyor.

yapı marketi

Yapı markete girerken insanın aklında genelde üç beş şey oluyor ama çıkışta durum pek öyle olmuyor. Geçenlerde ev için birkaç eksik almak üzere gittim; liste oldukça kısaydı. Bir ampul, birkaç küçük tamirat malzemesi derken kendimi bahçe bölümünde, sonra dekorasyon raflarında dolaşırken buldum.

Sanırım yapı marketlerin böyle bir etkisi var. Evde aklına hiç gelmeyen eksikleri bile orada gezerken fark ediyorsun. Bunu da alsak bir gün lazım olur düşüncesiyle sepet yavaş yavaş doluyor. Eve dönünce de alınanların yarısı hemen kullanılıyor, diğer yarısı ise “ileride lazım olur” köşesine kaldırılıyor. Alışveriş sırasında vakıfbank kartımın kampanyasına da gözüm takıldı. Evle ilgili daha kapsamlı bir alışveriş planlayanlar için değerlendirebilecekleri bir fırsattı kullandım.

Kısacası, yapı market alışverişi benim için hiçbir zaman listedeki ürünleri alıp çıkmak kadar basit olmuyor. Ama evde küçük bir şeyi bile yenileyince ortaya çıkan o iyi ki yapmışı hissi de bütün bu dolaşmaya değiyor.

© copyright 2005 - 2026