entry'ler (1)

ümran baradan

aklı olan bu liseye girmez. 4 yıllımı boşuna geçirdim bu lisede. ziyan oldu. şimdi keşke anadolu lisesine gitseydim de kurstan daha güzel öğrenirdim diyorum. müzik bölümündeydim bu arada. bu arada salih hocaya dikkat edin *rospu çocuğunun tekidir. az çektirmedi alt tarafı güzel sanatlar lisesinde işitme hocasısın bu ne havalar? bu adam sizin hevesinizi kırmaya bayılır. sizi aşağılar. içinizde bir damla müzik sevgisi bırakmaz. hayattan soğutur sizi. okul sabahları çok soğuk. cimri müdür kaloriferleri çalıştırmaz okulda mont ile dolaşırsınız. akşam eve gelince de kırmızı bir burun yatağınızda annenizin tarhana çorbasını içerken bulursunuz kendinizi. yks ve tyt odaklı dersler için hazırlık başarısızdır. yeterli olarak mezun olamazsınız. okuldan mezun olanlara bakın çoğu mezuna kalmıştır. okulda öğrenci seçiciliği fazladır. özelikle okul korosu yönetmeni deniz hocada. belli başlı öğrencileri kendine seçer geri kalan öğrenciler koroda en arkalarda sürünmeye mahkumdur. çalgı dersleri için de aynı şey geçerlidir. doğru düzgün sahne deneyimi almadan mezun olursunuz okuldan. kulak eğitimi 0. ritim eğitimi 0. knatin fiyatları pahalı ve kazık. okulda dedikodu eksik olmaz hocalar da buna dahildir. sizi hep birileri ile karşılaştırırlar. bak ayşe fatma bilmem kaçıncı etüdte sen hala neredesin diye. sonra kalı verirsiniz özgüveni yenik bir ergen olarak. piyano odaları yetersiz. küçük ve soğuktur piyano odaları. 2 saatlik piyano dersine en az 3 kişi girersiniz. 10 dk bakıp bırakırlar sizi. 4 yılın sonunda bir bakmışsınız siz hala czerny op. 599 50. etüdesiniz. parça ve repertuarlar sizin tutkunuzu beslemez. okulda doğru düzgün bir sahne yoktur. kendi aralarında müze diye adlandırdıkları küçük havasız bir salonda izlersiniz etkinlikleri. yere oturur 1 saat boyunca gotunuz acır o soğukta. sonra bir bakmışsınız bağırsakları üşütmüşsünüz. torbalı ve çingene mahallelerinden bir sürü insan gelir. ve bu yüzden batı müziği biraz geride kalır. sakın oraya gelip chopin, bach, mozart çalacağınızı zanetmeyin. verirler elinize bağlama türkü okursunuz. düşük seviyeli türküler. kemalpaşa ilçesindeki akp'lilerin düzenlemiş olduğu etkinliklerde görev almak zorunda kalırsınız. hocaların egoları yüksekttir. tabi buradan sevdiğim hocalara laf söylemiyorum (nalan albayrak ve seda hocama selamlar). matemetik hocası çok tatlıdır ama yetersizdir. sınıfı idare edemez. üni sınavında bir bakarsınız sayısalınız bomboş. size sadece tyt'ye girin derler. sizde dinler girersiniz. sonra 180'nin üstünde puan alır muhteşem bir umut ile eğitim fakultesi yada konservatuvarın yolunu tutarsınız. ama bir bakmışsınız girememişsiniz. ya önlisans bölümüne girip 1 sene mutsuz bir üni hayatı yaşarsınız. ya da bir seneniz boşuna geçer. bir sürü test kitabında noğulursunuz. ha sakın opera yada caz solisti iseniz hayallere kapılmayın. size habire türk sanat ya da türk halk musikileri verecekler. şan bölümlerine kesinlikle hazırlanamazsınız. okula bir hoca gelmişti pınar hanım. dünyanın en boktan sesli şan hocası. sanırım okuldan ayrılmış. servis ücretleri kazıktır. hergün 2 saat (gidiş, dönüş) yol çekersiniz. ve sizden evde enstrumanlarınızdan egzersiz yapmanızı isterler. haftada 2 saat enstruman dersi koy sen. diğer anadolu dersleri de size ödevler versin. nereye yetiştireceksiniz enstruman etüdlerini. yetiştiremezsiniz. sonra hocaların gözünde tembel damgası yer 4 yıl boyunca aşağlanır ya da yüzünüze bakılmaz. kısacası hayatınızı seviyor iseniz gitmeyin! gitmeyin! yazık edersiniz lise hayatınıza.
© copyright 2005 - 2026