bugün

Hz Muhammed in adını kullanırken Hz ekini kullanmayan sözlük yazarıdır.
(bkz: sayın muhammet)
benim hazretim değilse ne diye kullanacağım sorusunu soran yazardır.
hazreti,hürmet edilenler için kullanılan bir hitap biçimidir.
şayet kişi hürmet göstermediği birine böyle hitap ederse dürüstlüğünden ödün vermiş olur.
bu sebeple,embesil değildir.
Saygısız sümsük!
Edit: Eksi oy veren müslüman olamaz.Gerici deyin dinci diyin ne bok derseniz diyin! Sen kimsin ki ona muho diyorsun
(bkz: s ttr lan)
ona bakarsanız hz.isa dan da isa diye bahsediliyor aynısı nuh ve musa için de geçerli... bu kadar kompleks yapmamak lazım. saygı sadece sözlerle ifade edilseydi...
hatta ilk dört islam halifelerinden babası gibi bahseden sozluktur. hazreti eki ilk başta peygamber efendimiz için daha sonra tüm ilahi özelliği olan kişiler için muhakkak kullanılması gerekir.

edit; ulan ne çok çekemeyen varmış. bakın bir daha diyorum (bkz: yandı gülüm keten helva)
an itibarıyle hala "ne diyem mahmut mu diyem" şeklinde iğrenç esprinin yapılmadığı başlıktır. ilginç.
ne islam 'ı dini ne de muhammed' i peygamberi olarak seçmemiş yazarın kullanması en normal laftır ki saygısızlıkla alakası yoktur... kendisi müslüman olması itibariyle isa' yı da musa' yı da kendi inandıgı yaratıcının peygamberi olarak gören kimi şahısların biz ''onlara hz. diyoruz çok saygılıyız'' deyip aynı şeyi başkalarından da beklemesi ise ayrı bir komedidir... hristiyan' ın peygamberine hz. dersin tabi sıkıyorsa hz. hasan mezarcı' ya de bakalım, ben de ona inanıyorum...
nurtopu gibi yeni bir polemiğimiz oldu başlığı...

(bkz: bugün allah için ne yaptın)
(bkz: sorun çıkardım)
hristiyanın peygamberi Allah ın gönderdiği peygamberdir bir müslüman Allah ın yolladığı tüm peygamberlere inanmak ve saygı göstermek zorundadır eğer inanmaz ise dinden çıkar. cevabı verilen başlıktır.
bunlar bir de, banyo yaparken ıslanırlar!
çok aceyiptir.
insanlar istediğine saygı duyar istemediğine duymaz. buna hiç kimsenin karışma hakkı yoktur. ben muhammed e "hz" derim ya da demem. seni ilgilendiren burası değil, seni ilgilendiren kısım kendi inancındır. git ve inancınla ilgilen.
(bkz: bak iyi bak benim bu sözlük yazarı)
islam ve peygamberi kadar kırılgan başka hiç bir şey görmemiş yazardır.

hz. saygı bildiren bir şeymiş. hz yazınca saygını göstermiş oluyorsunmuş. peki. hz yazın o zaman da ne kırılgan bir peygamberse bu hz yazmayınca saygısızlık yapmış olunuyormuş. oradan oraya nasıl geldin anlamak imkansız.
bize mi soracak yazarıdır o kesin. kendi bilir arkadas. saygı bastaki iki harflik bir ek ile olmaz.
vikipedide yazma potansiyeli olan yazardır, çünkü vikipedide hazreti gibi ünvanlar kullanmak formata aykırıdır.
"sayın" başbakanın hoşlanmaycağı yazardir (bkz: akp değil akparti)
hudeybiye antlaşması imzalanırken "Allah'ın ve resûlünün adıyla" ibaresine karşı çıkar mekkeliler. "biz senin resul* * olduğunu zaten kabul etmiyoruz, yoksa neden böyle bir şeye ihtiyaç duyalım" fikrini savunurlar. bunun üzerine Peygamber efendimiz (sav) o ibareyi silmesini ister anlaşma katibi hz ali'den. hz ali bu olaya üzülür ve "nasıl silebilirim?" şaşkınlığıyla eli gitmez silmeye. hz muhammed (sav) sorar resul ifadesinin nerede geçtiğini* ve bizzat siler. "abdullah oğlu muhammed" olarak imzalar anlaşmayı.

bu olayda da göreceğimiz gibi kendisi bile bunu yaparken bizim hiç sorun etmememiz gereken yazardır. adam zaten inanmıyor o'nun peygamber olduğuna, onun sorunu değil ki. ne zaman hakaret eder, alaycı şekilde bahseder; o zaman sorun teşkil eder.islam böyle basit konuları sorun edecek bir din değildir. saydığımız değerlere hakaret edeni sindiremeyiz elbet, ancak "hz" ifadesini kullanmamak salt olarak hakaret değildir. bazı gereksiz tepkilerimizle islama da zarar verebileceğimizin farkında olmalıyız.
(#3641914)
başkalarının inancına sürekli burnunu sokan yazarların hedefi haline gelmiş yazardır.
http://tdkterim.gov.tr/bt...itbn&kelimesec=151854

edit: link çalışmadığı için;

hazret Ar. §aøret
is. 1. Yüce kabul edilen kimselerin adlarının başına saygı, övme, yüceltme amacıyla getirilen unvan: Hazreti Ali. Hazreti Fatma. 2. mec. Adı söylenmeyen bir kimseden söz edilirken kullanılan bir söz: “Bilen bilir, kolay okunan yazar değildir, hazret.” -R. Erduran. 3. mec. Kullanıldığında bir kişinin küçümsendiğini anlatan bir söz. 4. ünl. Genellikle erkekler arasında senli benli konuşmada kullanılan bir seslenme sözü: Hazret! Şu kitabı uzatır mısın?

Güncel Türkçe Sözlük
--------------------------------------------------------------------------------
Hazret Köken: Ar.
Cinsiyet: Erkek
1. Yüce kabul edilen kimselerin adlarının başına saygı, övme, yüceltme amacıyla getirilen unvan. 2. Adı söylenmeyen bir kimseden söz edilirken kullanılan bir söz.3. Genellikle erkekler arasında senli benli konuşmada kullanılan bir seslenme sözü.
hindistandaki versiyonunda

birgün hindistana yolum düşünce inek görürsem eğer, bir türk olarak düşünürüm bunun bir ön ismi varmıdır. acaba inek dersem darılırlar mı. saygısızlık mıdır inek beymi demeliyimm.yada hz inekmi diyeyim. peki onların dillerinde hz nasıl söylenir. bi sorun bakalım.

(bkz: geç bunları anam babam geç bunları)

(bkz: esteemed cow)
(bkz: muhammed e muhamed diye sözlük yazarı)
(bkz: den ekini muhammed den ayrı yazmayan sözlük yazarı)
(bkz: hz muhammed in adını küçük harfle yazan terbiyesiz)
saygisizdir... obama hz.muhammed´ten bahsederken "muhammed" degil hz.muhammed tabirini kullanir. hos, belki sahsen hz. muhammed onun icin hicbir deger tasimiyordur.

ayrica kuran´dan bahsederken "kuran" diye degil "the holy quran" (bkz: obama´nin kahire konusmasi) bahseder...yani kutsal kuran....belki harry potter kitaplari onun icin kuran´dan daha degerlidirler. ama o saygi adina, "bir milyar insani insandan sayma" adina o kitaptan "the holy quran" diye bahseder.

condolezza rice- müslümanlara yönelik olarak bile yapilmayan konusmalarinda islam dinini, "the religion of islam of god"-yani allah´in islam dini" seklinde bir formulasyonla ifade etmistir- yani "allah´in islam adindaki dini"-... bu söylem "allah´in bircok dini varmis da , islam da onlardan bíriymis" anlamina, diplomatik anlamda gelmektedir. belki bu türden bir söyleme kendisi inanmiyordur, ama "saygidan" dolayi böyle bir söylemde bulunur...

bizim inandigimiz peygamber´den "muhammet" diye bahseden kisiyse, bu teamüllerden habersiz olan bir kisidir. karsi görüslere saygi durumu, "hitap" merkezinde bile yoktur. dünyayi "kendi inandigindan ibaret" görüyordur. bu bir hatadir..önemli olan görüslerin birbirilerine saygi göstermesine calismaktir....ben, müslüman olarak "buda"´ya cok saygi duymayabilirim, ama , uyarilirsam saygi amacli olarak buda ya "hz. buda" demekte hicbir sakinca görmem.

hz. muhammet´le ilgili olan da böyle birseydir. inanmayan adam hz. muhammet e inanmaz, ama inanlara saygi olarak ona gene de hz. muhammed dese cok iyi olur. o bize saygi göstermedigi zaman, bizim de ona saygi göstermemize gerek kalmaz...