bugün

uludağ vs celal bayar daha yerinde olacaktır herkes kendi sikletinde yolunu çizecektir. ege vs marmara, odtü vs itü gibi.
(bkz: babanız mülkiye)
saçma kıyastır. uludağ, 3 büyükşehirin üniversiteleriyle kapışabilecek ne donanıma, ne de populeriteye sahiptir. ama; çukurova, erciyes, atatürk, selçuk gibi üniversitelerle kıyası yapılır, üstüne yorum yapılabilir.

edit: beğenmeyenler olmuş, özür dileyerek düzeltiyorum, galatasaray, odtü, boğazici, hacettepe, itü falan bok yemiş sizin yanınızda en kral sizsiniz.
biri güzide kentimin güzide okuludur biri ise okuduğum okuldur.

ortak açıdan bakarsak; iki okulda da turnikeli geçiş sistemi olmadığından ipini koparan okullarda fink atabilmektedir.

ancak ege üniversitesi bornova merkeze yürüme mesafesindedir hele ki küçük parka.

ancak uludağ üniversitesi'nden yerleşkesi olan görükle'ye yürümek yorucu bir hal alabilir zira dolmuşlar/otobüsler bunun içindir.

ege üniversitesi'nin geneli çimdir, uludağ üniversitesi'nin geneli inşaat hali ve çimenden yoksun alanlardır; güzel mi güzel çam ağaçları, bilmem kaç hektar ormanları
sadece karşıdan bakmalıktır.

ege üniversitesi'nin kış bahçesi gibi bir kafesi vardır ki muazzaımdır.

uludağ üniversitesi'nde kış bahçesine en yakın(!) kafe iibf'nin green cafe'si olabilir.

ege üniversitesi'nin görünce dip düşüren kubbeli havuzu vardır; uludağ üniversitesi'nin kapalı havuzu 10 yıldır inşaat halindedir.

gibi gibi sıralanabilir daha nicesi.
diğer fakülteleri bilmem ama iktisadi idari bilimler fakültesi baz alındığında uludağ üniversitesinin ege'nin eline vereceği kıyaslamadır. zira uludağ üniversitesi iibf'de 48 tane profesör varken ege üniversitesi iibf'de yalnızca 13 tane profesör vardır.
durun lan. düşündüm de, yalnızca eline vermemiş. eline, ağzına, yüzüne, götüne neresi varsa orasına vermiş.
(#14794173) deki gibi iibf üzerinden bir karşılaştırma yapacak olursak;
uludağ üniversitesinde çeko, ekonometri, iktisat, işletme, kamu yönetimi, maliye, uluslararası ilişkiler bölümleri ve bu bölümlerin ikinci öğretimleri vardır. bunlardan en az öğrenci kontejyanına sahip olanlar 100 öğrenci ile çeko ve iktisat, en çok öğrenci kontejyanına sahip olan ise 200 ile işletme bölümüdür. bu fakülteye her yıl 1920 yeni öğrenci katılmaktadır.
ege üniversitesinde ise iktisat, işletme ve uluslararası ilişkiler bölümleriyle bu bölümlerin ikinci öğretimleri bulunmaktadır. ayrıca bu fakülte ingilizce eğitim vermektedir. en çok öğrenci kontejyanına sahip olan bölüm 105 ile iktisattır. bu fakülteye ise her yıl 560 yeni öğrenci katılmaktadır.

uludağ iibf 44 profesörü akademik kadrosunda barındırırken ege iibfde bu sayı 18'dir.
öğrenci mevcudu olarak uludağ iibf ege iibfin yaklaşık 3.5 katı olmasına karşın akademik kadrosunda bulundurduğu profesör sayısıyla 2.5 katıdır. ancak bu durum uludağ iibf ege ibbfin eline vermiştir hatta yalnızca eline vermemiş. eline, ağzına, yüzüne, götüne neresi varsa orasına vermiştir şeklinde bir ifadeyle ortaya konulamaz. uludağ iibf 7 bölüm barındırırken ege iibf sadece 3 bölüme sahiptir. uludağ iibfde alacağınız ingilizce eğitiminin liseden bir farkı olmazken ege üniviersitesi iibfde bütün bölümler ingilizcedir. ayrıca ege üniversitesi iibf bornovadadır uludağ iibf görüklede.
tabii ki egedir. bursa'nın olayı çekilmez.
çok büyük bir genellemedir. bölümler bazında düşünmek gerek bu karşılaştırmayı.
yanlış kıyaslamadır. her üniversitenin başarılı olduğu fakülteler farklıdır. örnekse marmara üniversitesi iyi bir üniversitedir; ancak marmara edebiyat uludağ edebiyatın yanından bile geçemez.
felsefe diyorsanız eğer egedir yanıtı.
ege üniversitesinin çoğu bölümünün uludağdan yüksek puanla aldığı düşünülürse ege alır bu karşılaştırmada. dokuz eylülle uludağ karşılaşsa daha iyi olur.