bugün

Toplumların ve bireylerin sınırlı kaynaklarla ihtiyaçları nasıl ve ne şekilde karşılayacağını araştıran bilimdir.

iiBF'de bir bölümdür.
Türkiye'de tek iktisat fakültesi istanbul Üniversitesi'ndedir zira diğerleri iktisadi ve idari bilimler fakültesi veya akademisinde bulunur.Kelime anlamıyla iktisat etmek idare etmek anlamına gelir.Bilim olarak iktisat ilk kez Adam Smith in ulusların zenginliği kitabıyla ortaya çıkmıştır.Abesle iştigal bir bilim olduğu söylenir zira çok fazla değişken vardır denklemlerinde ,misal bir insanın yaptığı harcama o insanın gelirinden başka malın fiyatı,rakip malın fiyatı,ikame malın fiyatı,bireyin zevki,psikolojisi,ürünün piyasadaki arzı fln gibi başka değişkenlerle açıklanır.Her denklemi buna benzer hesaplanamayan olgulara dayandığından abesle iştigaldir.
Kıt kaynaklarla ,sınırsız ihtiyaçlar arasındaki dengeyi kurma üzerine oluşturulmuş bir bilimdir.Temel iktisat teorileri:
1)Klasik iktisat teorisi
2)Neo klasik iktisat teorisi
3)Keynesyen iktisat Teorisi
4)Monetarist iktisat teorisi
5)hadi yazayımda ayıp olmasın ,Marksist iktisat teorisi
6)en sonda post otistik iktisat teorisi
assume that ten öteye gidemeyen bir bilimdir farzetmeden hiçbi b*k yiyemez.
mühendislere de okutulan zorunlu seçmeli ders.ne gereği olduğu konusunda kimsenin fikrinin olmadığı ders.
mikrosuyla,makrosuyla,girişiyle iibf deki en zor ders...uludağ üniversitesine yeni başlıyorsanız bu tip dersler için (bkz: erol iyibozkurt) (bkz: cafer unay)
(bkz: john forbes nash)
bi arkadaşımın 4 senedir birinci sınıfta olduğu bölüm.bende 2 senedir 1 sınıftayım.
bitirenlerin ekonomist falan olmadığı bölüm.
aslında eğitimin teoride cok guzel verildği ama de facto ve ozellikle turkiye konjokturunde pek de uygulama imkanı olmayan , her arzında kendi talebini yaratmadiği mubadele durumu...
ayağını yorganına göre uzatma bilimidir. adam smith tarafından başımıza musallat edilmiştir. kendisinin görünmez el ve iş bölümü teorileri vardır.
(bkz: ibrahim kanyılmaz)
yazan ellerim kırılsın dediğim iibf bölümü
bitirenlerin ekonomist olduğu bölüm
muhasebeci olmak için bitrilen nadide bir bölümdür.
öss'ye hazırlanan * gencler icin iktisat denince akla, bilimum dershanelerin verdigi tanıtım cdlerindeki acıklama cumlesi gelir:
tükenebilir kaynakların insanlık için nasıl daha verimli kullanacağının araştırılması.
türkiye'de kapitalist mantığın yerleştirilmesi, kapitalizmin rasyonalizasyonu üniversitelerden sosyal bilimlerin tasfiyesiyle başlar. (70'lerden beri) bu süreçten nasibini alan iktisadın sosyal ve felsefi yanları budanarak matematikselleştirilmiştir. akademiyle gerçeklik arasındaki hazin uçurumun bir nedeni de budur. onca krize, soruna rağmen akademiden doğru düzgün ses çıkmamıştır. türkiye'de iktisat budur.
sınırlı olan tatmin vasıtalarıyla sınırsız olan ihtiyaçlar arasındaki dengesizlikten doğan bilimdir.
(bkz: post otistik iktisat)
hayatımı karartan bölüm.aklı olan yazmasın.bitince kesinlikle hiçbirşey öğrenilmeyen bölüm.Bilimdir fakat hocalar sayesinde(özellikle uludağ üniversitesinde) bilim dışıdır.
Herkesin aklına geldikçe önce tercih ettiği için kendine sonra hocalara,derslere küfrettiği bölümdür.
sınırsız ihtiyaçlar-kıt kaynaklar derken, denge-dengesizlik derken, kararlar-davranışlar-beklentiler vs derken kaçınılmaz olarak insanı ve neredeyse bütün bir hayatı inceleme konusu olarak alan; sanıldığının aksine topluma ve yaşanan hayata yakın ve ancak ele aldığı konuları açıklamanın zorluğu nedeniyle uzaklaşmaya mahkum; tek bir doğru, mutlak bir çözüm önermeyen, farklı yöntemler ve alternatiflerle sürekli gelişen, kendini yenileyebilen, henüz genç bilim dalı.

bir sosyal bilim. ve nobel ödülü verilen tek sosyal bilim.
arapça bir kelimedir. sosyal bir bilimin adıdır.
bilim dünyası'nın bazı kesimleri tarafından bilim olarak kabul edilmez. hatta bunlar arasında iktisatçılar bile vardır.
üç kere alıp hala veremedeğim allahın belası bi ders. * * * *
bela bir ders olduğu her zaman okuyanlar tarafından anlatılan ama her zaman 'ulan altı üstü bir ders ne büyütüyorsunuz' gibilerinden ahkam kestiğim ama konular ilerledikçe kazığın dahada kalınlaştığı ders.
(bkz: öğrenci esnekliği)
okuduğumda anladığım , anlamak için 4yıl verilmesi gereken, bir teori'dir.
alt bırakılası bir ders adıdır.birde bunun teorileri vardır ki,ondan hiç bahsetmeyelim.
gözü körolasıca bölüm..