bugün

üniversite sınavlarında birçok öğrencinin tercih ettiği ancak içeriği itibarıyla 4 senelik eğitimin çok fazla olduğu bölüm.
tiye alma.
En onyargiyla yaklasilan bolum.Açılan her yeni universitede oncelikle açılan bolum olmasi dolayisiyla mezun sayisi sürekli artmaktadir.Bununla birlikte açıköğretim işletme fakultesi ile imaji surekli zedelenen bolumdur.Uludag ve muadili orta halli universitelerde devam mecburiyeti olmayan bir bolum olmasida eksi bir puandir.ingilizce işletme bolumunu ise tamamen tenzih edilmesi ayri degerlendirilmesi gereken bolumdur , sayilari az olmasinin yanisira tercih sebebidirler.
ah ulan yazsaydık da yayıla yayıla bitirseydik dedirten bölüm...efkarlandım bak şimdi.
işletme, planlı olarak mal ve hizmet üretmek amacıyla kurulmuş ekonomik birimlere verilen addır.
telefon yoluyla işletmeye bir örnek:

x-alo orası bilmemne barı mı?
barmen-evet buyrun
x-şey bizim bi arkadaşın eşinin doğum sancısı tuttu da, bizimki sizin bardaymış bi telefona çağırsanız kendisini?
b-tabi adı ne
x-fenasi
b-soyadı?
x-kerim
b-tamam ben sesleniym içeriye
b-(barda) fenasikerim? fenasikerim? fenasi...ne ha bu ne lan
x,y,z,t,..-hihohahaha
b-allah cezanızı versin lan kaçtı bütün müşteriler
alm. der betrieb
iktisatla aynı olduğu sanılan ancak gerçekte öle olmayan kolay bölüm.
(bkz: iktisat bölümünün boru gibi olması)
cevreden,basklarindan bilgi,para,isgucu,makine,arac-gerec,hammadde malzememe gibi unsurlari alarak bunlarla mal ve hizmet ureten bir iktisadi birimdir.
belirli ölçüde kar elde etmek ve hizmet üretmek amacıyla üretim faktörlerini bilinçli ve sistemli bir şekilde bir araya getirip tüketicilerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda mal ve hizmet üreten, pazarlayan ekonomik,sosyal ve teknik kuruluştur
(bkz: türkce işletme)
(bkz: ingilizce işletme)
(bkz: almanca işletme)
genelde yata yata bitirilen bölümlerden birisi olarak görülür. girmesi zor, çıkması kolaydır. iş bulma şansı ise diğer iibf bölümlerine nazaran biras daha fazladır.
süper bölüm hem eğlenceli hem kolay diyerekten çocuğu işletmeye görderenlerin oradada matematik, sayısal yöntemler, iktisat politikası, uluslararası finans piyasaları gibi baba derslerinde olduğunu sonradan gören çocuklarının BENi iŞLETTiLEEERRRR!!! diye ağlaması
puanı istediği yere yetmeyen kişizadelerin "işletme yazarım ben de anasını satim" diye diye her yıl binlerce mezun vermesini sağladıkları ortalık malı olmuş lisans bölümü. işletme okuyacak arkadaşlar bilmelidir ki artık bu bölümü okumak tek başına bi para etmemektedir.
sayısalcılara da tercih etme şansı verildikten sonra eşit ağırlıkta okuyanların kazanma şanslarının azaldığı bölüm...
baba mesleği değil, tercih hatası diyenlerde vardır...
mezunlarının ya iş buldukları, ya iş kurdukları ya da hiçbir şey yapamadıkları bölüm.
ing. (bkz: business administration)
okuldaki işletme hocamızın kafına göre girmesi kolay çıkması zor olan bölüm ki bugunku sınavımdan sonra bir kez daha bu teze katılıyorum.
"4 senede bitirenin; 4 senesi, 5 senede bitirenin 1 senesi s.k.l.r." sözü bu bölüme ithaf edilmiştir. söz meşhur olmasada, olmaya adaydır.
kolay olmasına rağmen Türkiye'yi yöneten insanların bitirdiği bölümdür.
iktisat ile aynı kefeye konmaması gereken bölüm. ben koymuştum zamanında, şimdi iktisat bana koyuyor. *
okumayana kolay görünen, dalga konusu bile olan, özellikle son sınıfta ödev yapmanın ne demek olduğunu kavramamı sağlayan, ingilizce olanların revaçta olduğu bölüm.
herkesin o bölümde iş yok,onun mezunu çok fazla,iş bulamazsın deyip tercihlerinde yer verdikleri bölüm.
o bölümde okuduğumu soylediğim bazı insanların aa bizi işleticeksin ha gibi aptalca sözlerine maruz kalmamı sağlayan ama gayet de sevdiğim bölümüm.