entry'ler (2)

halim ergen

Gazi'deki koşullu dersler vs. uygulamaları nedeniyle 1995-96 yıllarından birisinde, önce Genel Muhasebeyi almam gerekirken, ilk olarak Envanter Bilanço dersini almak zorunda kalmıştım. Halim H.'ya bunu derste söylemiştim, " Ah kıyamam canım benim, arkadaşlar bu vatansever arkadaşımızı alkışlar mıyız lütfen!" deyip mahcup etmişti. Daha sonra sınav zamanı geldi. Soruları cevapladıktan sonra en sonuna hatırlatma amacıyla, gizli kalacağını düşünerek ajitasyon notu yazmıştım. Halim Hoca kağıtları okuduktan sonra sınıfa getirip puanları söylerken, sıra benim kağıda geldiğinde "arkadaşlar, burada takdir edilmesi gereken bir beyefendinin, başarılı bir sınav geçirmesine rağmen bana yazmış olduğu bir durum notu var. Onu okumadan geçemeyeceğim" diyerek yazdığım notu sınıfa okumuştu, kendi çapımda Halim Hocaya kızmıştım. :-) Kendisine selamlar ediyorum. 2 farklı anım daha var hatırladığım, birisi genel durum ifadesi. Diğeri de piyango ile ilgili. Ancak daha müsait bir zamanda tekrar yazacağım. Halim hoca sevenlere sevgiler.

ismail bulmuş

gazi üniversitesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesinde 1995'li yıllarda prof. ünvanıyla mikro-makro ekonomi dersleri vermiş, 2010'lu yıllarda ise izmir Ekonomi Üniversitesinde ders vermekte olan şahsına münhasır, işini ciddi yapan babacan tavırlı bir hocadır. Mikro derslerinde prof'luk ünvanıyla uyumlu bir şekilde konulara hakimiyeti ve teorileri anlatırken yaşayarak günlük hayata entegre edebilmesi dikkat çekicidir. Özellikle mikro derslerinde klasik hale gelmiş 25 soru üzerinden test hazırlanmış test sorularından muzdarip bir nesil oluşmuş ve sınav dönemlerinde özel sınav günü oluşturularak anfilerin bir çoğu ismail hocaya hizmet etmesi de bilinen bir gerçektir.