entry'ler (3)

sözlükteki pkk lılar

kendisini günlük yaşamda bir sır gibi saklayan, odasına kapanınca veya sürünün diğer bileşenleri ile karşılaşınca düşünsel orgazm olan canlıdır. make-up ayakkabılara ve b. k yeşili kıyafetlere düşkünlüğü ile bilinir. birde ota b. ka halay çekmeleri ile tanınırlar!

çimlere basmayacaksak o çimler niye var sorunsalı

'filler tepişir, olan çimlere olur' sözünün bıraktığı yan tesir.
-evladım çimlere basma.
-basmayacaksak niye geldik!

-abi kafalar iyi oldu bi kahve içip kendimize gelelim
-ayılacaksak niye içiyoruz bu mereti!

üzerine basmayacaksak neden toprağa ekiliyor.
içiyorsak neden ayılıyoruz.

off bu telaş ne abi, yaşasın endişe etmeden harcanan vakit!

5000 yıllık kürt tarihi

kürtler zaten vardı Hz Allah kainatı üzerlerine kurdu. bla bla bla. ulus bilinci yaratmak için cumhuriyet tarihinin başında bizimkilerin 'Hz Adem Türkmüş' lafının, herşeyi türklüğe bağlamanın bir benzeri hadise. ne varki bizimkilerin geneli doğru (Hz Adem hariç). kürtlerinki ise kelime benzerliklerinden tarih inşa etme çabası. bir nevi kelime oyunu. sahi virüsleri kıskandıracak bu üreme hızına rağmen neden dünya üzerindeki kürt nüfusu 30 milyonu(ben dedim 30 siz deyin 35) geçmemiş? 5000 yılda sadece 30 milyon? yoksa bütün tufanlar onları mı hedef almış? buda bir soru. ('virüsleri kıskandıracak üreme hızı' ifadesi oktay sinanoğlunun). ya peki kodaman devletlerin ortadoğuda bir kürdistan inşası çabaları göz önündeyken bütün araştırmacı tarihçi yabancı ocu bucu'ların kürtleri bir sümer'e bir ötekine bir berikine iliştirme gayretleri, yıl 2015 ve 'yüzyılın buluşu' şaşkınlığındaki 'kürt' keşfi heyecanı ne ile açıklanmalı? velhasıl gerçek soru: tarih kanıtlarıyla sabit bir bilim mi yoksa politize bir masal mı?