bugün

entry'ler (1164)

hem kürt hem alevi hem komünist

bazı yazarlara göre biz bayağı yokmuşuz vaay amk. ülkede önüne gelen önüne geleni yok ilan ediyor.

not: hoş ben ateistim uzun süredir ama alevi büyüdük sonuçta.

14 ağustos ekşisözlüğün 2 saat servis dışı kalması

uludağa mecbur bırakmıştır.

jacalyn

kendisine mutlaka ulaşmak durumunda olduğum silik yazar.

satılık inci sözlük hesabı

Elimde
1 tane birinci nesil.
1 Tane ikinci Nesil
2 Tane de dördüncü (dötüncü) nesil bulunmaktadır.

dördüncü nesiller tertemiz hesaplardır. Birinci ve ikinci nesillere gelince; ikinci nesil olan hesap kendi halinde 2 sayfa sadece övgü ve teşekkür dolu nick altına sahiptir. birinci nesil hesabım ise ilk 250 üyeden biridir.

inci sözlüğün kuruluş aşamalarında bizzat bulunmuş bu hesaplar taliplerini beklemektedir.

kuantum mekaniği

anlaşılması neredeyse imkansız olan mekanik. sağduyuya terstir demiştir einstein bu konuda. ve öncesi einstein değildir. einsteinden önce de olan birşeydir.
einsteinin dokuz kere nobele aday gösterilmesine rağmen kuantum mekaniği üzerine çalıştığı fotoelektrik etki keşfinden dolayı nobel almasını sağlayan konudur.
1954 yılına kadar neredeyse tüm nobellerin fiziğe gitmesini sağlayan bilimin bir dalıdir.
şu an ise en çok kimyacılar çalışmaktadır üzerine.

zamanında kuantum mekanik hocamın bu dersi anladığını iddia eden sınıfta kalır dediği derstir.
kütle olan cisimlerin dalga hareketi yapabileceği bir dünya.
dağın üstünden tırmanarak değil, tünel açmadan içinden geçebilirsiniz.
klasik mekaniğin aksine determinist değil, probablistik yani olabilirlik ilkesine sahiptir.

uludağ sözlük android uygulaması

içine edilmiş ve bir anca düzeltilmesi gereken uygulama.
bir şukela butonu vardı ne oldu ona.
metin kopyalama yada entry i tarayıcıda açma özelliği eklenmeli.
ekşin adlı uygulama örnek alınabilir.

manga

çok yakın bir zamanda bomba bir albümle gelecektir. kendisinin çıkacak son klibini herkesten önce gördüğüm için kendimi şanslı hissediyorum.
isteyene kliple ilgili özel mesaj atarım ama buradan yazmayayım ayıp olur.

babamı ve beni dinleseler çıkacak tablo ne olurdu

arasaydi keşkede kanıtları olsaydı olurdu.

starbucks

starbucks üzerine yazı yazarken düşüncelerimizi önce düzene sokmaliyiz.

bir kahve zinciri olduğu için kahve konusu üzerinden gideceğim.

türkiyede kahve kültürü türk kahvesi ve hazır 3 ü bir arada kahvelerden ibaret olduğu için, starbucksun anlaşılmaması gayet normal bir durum.
fiyatlara bakacak olursak , kahve diyarı, gönül kahvesi , tchibo gibi mağazaların yanında fiyatları normaldir, neredeyse aynıdır hatta.
tad olarak ise tek rakibi tchibo dur.

starbucks in kahveleri çok çok daha iyi olmasına rağmen kahve kilo olarak tchibo da daha ucuz ve çeşitlidir. (african blue vs)
starbucks in müşterilere filtre kahve satarken kullandığı makinadan çıkan kahve ile benim evde ki makinamda yaptığım kahve asla bir olmuyor, ya bana sattıkları dark sumatra kendi kullandıklarından farklı ya da kullandıkları makine çok kaliteli.

whatsapp ın yerine gelebilecek sistem

isterse bug dolu olsun, özgür yazılımin sözlükte ki en büyük destekçileri olarak elimden gelen tüm yazilimsal ve reklam desteğini vereceğim uygulama.

hayat felsefesi yapılacak en güzel söz

sadece bilenin ayaklarına dokunuyorum..

archers

tüm likörler gibi etil alkol, şeker ve aromalarla yapılan içkidir.

şu açıdan bakalım votka nedir?

tarımsal kökenli tahıl distilatı (genelde patates)ndan elde edilen etil alkol ve seyreltmek amacıyla yumuşatılmış su.

likör: votka + meyze aroması + şeker

gerçek içki içmek isteyenlere yardımcı olacak kelimeleri şöyle sıralayabilirim single malt viski şarap tekila(her marka değil ama) dimple dalmore macallan öküzgözü boğazkere double black

forlina

boynuz kulağı geçer sözünün örneği. fizikle ilgili yazdığı yazılarla benim bile fizik aşkımı depreştirip hayatıma daha sıkı tutulmamı sağlamıştır.

haramzadeler in fezlekeleri yayınlaması

unutturulmaması gereken hadise. sıcak tutulmalı.

çiğ köfte

bir adıyamanlı olarak en kral tarifini yazacagim, nar eksisi adı altında glikoz surubu vs katılmayan mükemmel yiyecek.

dünyada türkiye ye en uzak ülke

irandır. dünya yuvarlak olduğu için bakış açısına ve referans sistemine göre değişecek durumdur.

can aksoy

onun yaptığı şeyde, sosyal medyada ona yapılan şeyde yanlıştır. onun gibi gençler bu ülkede binlerce ve onları bu hale getiren sebepler neredeyse aynı, olayın fiziksel boyutunun yanında psikolojik incelemesinin de yapılması gerekir.

üniversitede tercih edilmeyecek bölümler

tıp, ftr, diş hekimliği eczacılık.

fen edebiyat fakültesi tercih edilmelidir.

sözlük yazarlarının itirafları

hüseyin okulu bırakmış geçen yine istanbuldan aradı, yani öyle söyledi suriyeye gidecekmiş para lazımmış kardeşlerini öldürüyorlarmış, dedim hüseyin KE=mc^2(1/(1-(v/c))^1/2)-1 inanmadı amk.

emc2

K=mc²(1/(1-(v/c)²)^1/2)-1

http://31.media.tumblr.co...tq8MTcb1rub6a4o1_1280.jpg

v c'ye yaklaştığında K yani Kinetik Enerji sonsuza gider.. mevzu budur.