bugün
- tavuk gibi erkenden yatan sözlük kızları4
- macar tv sinde haber yayınının durdurulması3
- köfteci yusuf2
- kiraz cicegi kolonyasi35
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle20
- bir anne sözü bırak4
- mersin de 41 sürücüye 3 milyon lira ceza3
- hastane randevusu2
- yazarların en sevdiği meyve8
- sevgiliyle yapılabilecek en güzel aktivite7
- 1000 liralık boxer giymek6
- 9 temmuz 2026 fransa fas maçı21
- kadir inanır ın buket saygı yı taciz etmesi13
- sözlük yazarlarının tatlıları20
- anket türkiye de eyalet sistemine geçilsin mi12
- yazarların en sevdiği sözler9
- iş sözleşmesinde 5 yıl hamile kalamaz maddesi11
- b ehliyete 125ccnin sonbaharda olmasının nedeni2
- kuran da namazın olmaması21
- sözlükteki teyzeler defolsun lütfen17
- bir ayet reddedince dinden çıkmak18
- havalimanlarinda fahiş fiyat uygulamalari3
- neden kadın ayağına ilgi duyulduğu sorusu8
- midye8
- izlenilen ilk yabancı dizi10
- kadın yazarların kavga etmesi11
- velvet38
- 30 gün psikiyatri servisinde yatmak3
- macron koşacak diye park kapatan akepe35
- askerde günde iki kere duş alan erkek12
- mantra grubu6
- ilk kimin aklına geldiği merak edilen şeyler6
- 10 temmuz 20265
- seksting yapacak yazarlar veritabanı6
- yapay zeka ile yazılımcı olmak2
- saraca finch house25
- uludağ sözlük kızlarının güzel olması7
- kürdistan5
- 2026 dünya kupası24
- aşırı çıplaklığın rahatsız edici olması34
- fas11
- sevgiliyle yemek yaparken sevişmeye başlamak6
- uzun zamandır yapmadığınız şeyler15
- fransa8
- sözlükteki tatlı su solcuları2
- futbol21
- her gün aynı yemeği bıkmadan yiyebilen insan9
- bik bik'in mutfağına konuk olmak10
- ctrlx10
- kırk yaşında ayağına yatan elli küsürlük yazar9
entry'ler (4)
dış ticaret konuşulurken çoğu zaman ihracat rakamları, yeni pazarlar ya da üretim kapasitesi öne çıkıyor ancak bu sürecin arkasında güçlü bir finansman altyapısı bulunmadan sürdürülebilir büyümeden söz etmek pek mümkün değil bu nedenle uluslararası kaynakların ekonomiye kazandırılması özellikle üretim ve ihracat odaklı sektörler açısından önemli bir konu bu kapsamda VakıfBank'ın Dünya Bankası Grubu bünyesinde faaliyet gösteren MIGA garantisi altında JP Morgan aracılığıyla 250 milyon dolarlık kaynak sağlaması dikkat çeken gelişmelerden biri oldu. üstelik Türkiye'deki ticari bankalar arasında MIGA'nın Dış Ticaret Finansman Garanti Programı kapsamında bu işlemi gerçekleştiren ilk banka olması da işlemi farklı bir noktaya taşıyor.
işlemin dikkat çeken taraflarından biri de kaynağın kullanılacağı alanlar finansmanın geri dönüşüm yoluyla yeniden üretimde kullanılan hurda demir çelik ithalatının yanı sıra yenilenebilir enerji dış ticaret işlemlerinde değerlendirilmesi planlanıyor. bu da sadece dış ticaretin finansmanına katkı sunmakla kalmayıp enerji verimliliği ve sürdürülebilir üretim hedeflerini de destekleyen bir yaklaşım ortaya koyuyor. özellikle sanayinin dönüşüm sürecinde bu tarz finansman modellerinin daha fazla önem kazanacağını düşünüyorum.
bankacılık sektöründe uluslararası kuruluşlarla geliştirilen bu tür iş birlikleri sadece yeni kaynak temin edilmesi anlamına gelmiyor. aynı zamanda uzun vadeli finansmana erişimin güçlenmesi, ihracat yapan firmaların desteklenmesi ve farklı finansman modellerinin yaygınlaşması açısından da değer taşıyor. VakıfBank'ın gerçekleştirdiği bu işlemin önümüzdeki dönemde benzer uluslararası iş birliklerine örnek oluşturabileceğini düşünüyorum. ekonomi tarafında bazen en önemli gelişmeler manşetlerden çok üretimi, ihracatı ve yatırımları destekleyen bu tarz finansman adımlarında gizli oluyor.
işlemin dikkat çeken taraflarından biri de kaynağın kullanılacağı alanlar finansmanın geri dönüşüm yoluyla yeniden üretimde kullanılan hurda demir çelik ithalatının yanı sıra yenilenebilir enerji dış ticaret işlemlerinde değerlendirilmesi planlanıyor. bu da sadece dış ticaretin finansmanına katkı sunmakla kalmayıp enerji verimliliği ve sürdürülebilir üretim hedeflerini de destekleyen bir yaklaşım ortaya koyuyor. özellikle sanayinin dönüşüm sürecinde bu tarz finansman modellerinin daha fazla önem kazanacağını düşünüyorum.
bankacılık sektöründe uluslararası kuruluşlarla geliştirilen bu tür iş birlikleri sadece yeni kaynak temin edilmesi anlamına gelmiyor. aynı zamanda uzun vadeli finansmana erişimin güçlenmesi, ihracat yapan firmaların desteklenmesi ve farklı finansman modellerinin yaygınlaşması açısından da değer taşıyor. VakıfBank'ın gerçekleştirdiği bu işlemin önümüzdeki dönemde benzer uluslararası iş birliklerine örnek oluşturabileceğini düşünüyorum. ekonomi tarafında bazen en önemli gelişmeler manşetlerden çok üretimi, ihracatı ve yatırımları destekleyen bu tarz finansman adımlarında gizli oluyor.
Uzun zamandır bilgisayarımı yenilemeyi düşünüyordum ama doğru zamanı bekliyordum. ihtiyacım olan modeli bulunca alışverişimi vakıfbank worldcard ile tamamladım. Zaten almayı planladığım bir ürünü satın alırken worldpuan kazanmak gerçekten hoşuma gitti. Teknoloji ürünlerinde böyle kampanyalar bütçeye ciddi anlamda katkı sağlıyor. Özellikle yüksek tutarlı elektronik alışverişi yapmayı düşünenlerin bu fırsatı değerlendirmesini tavsiye ederim. Ben hem uzun zamandır istediğim ürüne kavuştum hem de kazandığım worldpuan sayesinde sonraki alışverişlerim için ekstra bir avantaj elde etmiş oldum. Büyük alışverişlerde böyle fırsatlar gerçekten fark yaratıyor.
Seyahat günleri bende hep aynı heyecanı yaratıyor. Birkaç gün önceden valizi hazırlamak, son anda unutulan bir şey var mı diye tekrar tekrar kontrol etmek ve sonunda havaalanına doğru yola çıkmak... işte o anlarda insan yolculuğun aslında çoktan başladığını hissediyor. istanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldiğimde her zamanki hareketlilik yine vardı, bavullarını çeken insanlar, bir yerlere yetişmeye çalışanlar ve farklı hikâyelerin aynı noktada buluştuğu o kalabalık hava. Ama bu kez uzun sıraları görünce içimden aynı telaşı yaşamadım. Hızlı geçiş sayesinde işlemlerimi kısa sürede tamamlayıp kahvemi alarak uçağımı beklemek için kendime zaman ayırabildim. Bazen yolculukların en güzel tarafı sadece gidilecek yer değil, o süreci biraz daha keyifli yaşayabilmek oluyor. VakıfBank kredi kartımla sunduğu bu avantaj da yolculuğa güzel bir başlangıç hissi kattı.
Eşimle birlikte hafta sonu market alışverişine çıktık önce gıda marketinden temel ihtiyaçları aldık sonra kasaba uğrayıp et ürünlerini seçtik manavdan meyve sebzeleri şarküteriden de kahvaltılıkları tamamladık aslında epey uzun bir liste vardı ama hepsini tek seferde halletmeye çalıştık ödemeyi vakıfbank worldcard ile yaptım world pos üzerinden geçtiği için kampanya kapsamında worldpuan da kazandık alışverişi bölmeden tek günde bitirmek hem zamandan kazandırdı hem de evin haftalık düzenini kurmuş olduk eve dönünce her şey yerli yerindeydi böyle planlı alışverişler daha rahat hissettiriyor