bugün

entry'ler (16)

nuri togay

eski dp milletvekillerinden, adnan menderes'in gizli sag kolu, danısmanı ...

wikileaks org

http://www.wikileaks-belgeleri.com

özledin mi diyen kız

yetimhanede buyumus sevgi aci kiz...

erkegini elinde tutmak icin seks yapan kadin

erkeğini kaybetmeye daha da hızlanarak yaklaşan lombak model ...

spatium

latincedir. tam olarak kelime karsiligi kosunun bittigi vardigi yer anlamindadir.. ancak gercek anlami; beden olumu gerceklestikten sonra ruhun beklemeye gittigi, diger tum ruhlarin da tekrar bedenlenmeyi bekledigi, ya da tekrar bir bedenlenme olmayacaksa nihai olarak varligini surdurecegi yasam alanidir... kisaca ruh yasam alani denilebilir.. aslinda olum sadece bedenin fizigimizin yillarin yorgunlugu sonucu tukenip omrunu doldurmasidir. olum diye bisey yoktur aslinda.. olum sadece bedenin olumudur. ruh sonsuz bir yasama sahiptir. basi ve sonu olmayan bir sonsuzluk.

birce

oylelerini gordum ki; onun kaybettigini kaybetse birileri, buralarda duramaz birdaha !

özel olmadığını anlamak

ozel oldugun hissine kapilma gafletinden uyanmak.

sedat kapanoğlu

Okudugum bazi entrylere inanmakta epey zorlandim. Tamam, bir insan zeki, basarili vs ... olabilir. Ancak takdir etmekle tapmak arasinda da gozle gorulur bir fark vardir. ssg' i hic tanimayan bir insana burda yazilan bazi yazilari okutsaniz, entry sahibinin yaraticisi zannederler. Olacak sey degil, sasirmamak elde degil. Bu ne birisini begenmek ne takdir etmek ne de idol olaraka gormek .. Dupeduz bazi yazarlar '' ben ssg olsaydim keske '' demeye ramak kala entrylerine son vermisler, peesss !!

kırmızı şarap

her gece eve gelindiginde sanki isin tum yorgunlugunu almak icin bir gece once acilip konuldugu genis agizli karafta sizi bekler gibi misss kokulu ( ki buna aslinda sarabin rayiha'si denir ) ortami yaratmistir bile... alkolü rakı kadar yuksek olmasa da muhabbet esliğinde içildiğinde rakıdan daha da sarhoş edici özellik gösterdiği fazlasıyla mevcuttur. kıyaslanacak baska bir rakibi olmayan içecektir. içki denmesi dogru olmayan keyif içecegidir.. kafa bulmak için diil felsefe için içilmelidir.. lakin kafa bulmak için içenlerde bas agrısı bulanti agız kurulugu gibi istenmeyen etkiler gösterebilir.. kırmızı şarap deryadır, farklı farklıdır, tadından kokusuna, renginden kafasına, muhabbetinden içimine kadar degişkendir... felsefenin ta kendisidir... cesurdur, cesaretli kişilerin içecegidir..

bingol de ayinin linc edilmesi

insan olanin televizyonun ekranina uzuntuden 3 saniyeden daha uzun süre bakmasina musade etmeyen talihsiz olay. Yapan ayilar heralde hayvancagizin uye oldugu gruptan degildi, yoksa ayni irktan hayvanlar birbirlerine daha ilimli davranirlar dogada.

çaylaksınız

devam etmesi durumunda yazar olmayi bekleyen kisinin icindeki entry girme istegini körelten durum.

michel eyquem de montaigne

yani simdi burda amacim kesinlikle yazar elestirmek değil... ancak montaigne gibi bir üstadın baslığı altinda yazilan bazi yazi ve yorumlara bakinca aşağıda sarfedeceğim cümleler lütfen yadırganmasın...
ihtimaller şunlar:
montaigne ile ilgili tek bir satır dahi okunmadan yapılmş yorumlar var,
okunsa da hiçbirşey anlaşılmamış bir yazardan bahsediliyor...
bu başlık altında, kalkıp denemelerin sanal ortamdaki örneklerinden copy and paste de yapmıycam...
demem şudur ki; bu adamı okuyun felsefe yolundakiler... bu adam yaşadığı zaman diliminde herkesin şimdi de 10000 sene önce e içinden çıkamadığı her konuya parmak değdirmiş bi efendi'dir... daha doğrusu içinden cıktığı veya çıkamadığı .. ama aklınıza takılan her soruya cevap bulacakasınız... yaşamın amacı, ölümün nedeni ... vs... hepsinin anlamı ve sebepleri .. okuyun arkadaşlar '' montaigne denemeler ''
selamlar ...

dejenerasyon

Etik olandan uzaklasma, aslini yitirme, amacindan sapma, erdemlerini kaybetme durumu...
(bkz: eksi sozluk)
Zamanın gecmesi sonucu olustuguna inandigim, nekadar korumaya calisirsak calisalim, degismeyen tek seyin degisimin kendisi olması durumu sonucunda bir gun elbet her olgunun içine düsecegi kavramdir.
(bkz: Modasi gecmek)

kırmızı şarap

Rengi pembeden koyu bordoya kadar farklı tonlarda değişiklik gösteren şaraptır. Hristiyanlar için olduğu kadar aklı ve duyguları fazla çalışan herkes için de kutsaldır bu içki. Rakı bira votka viski vs... ne içilirse içilsin, kırmızı şaraptan alınan ilk yudum gene onsuz yaşamanın bir hata olduğunu ispatlar yazara. 3 liralık olanından 300 liralık olanına kadar tek geçilir. Tüm içkiler bir yana kırmızı şarap bir yanadır, öyle olmalıdır.
(bkz: Zevkler ve renkler tartışılır)
(bkz: Aklın yolu birdir)

ekonometri

Ortalama olarak 3 yılda bir mezun vermese de, bu oran cok da fazla degildir. Bu bölümün en zor olduğu üniversite sözlüğe de isim babalığı yapan Uludağ Üniversitesi'dir. Bir söylentiye göre Uludağ üniversitesi diğer okullarla yarısabilmek amacıyla özellikle bir bölümüne fazla agırlık vermeye karar vermiş ve bu bölümü de zaten gereğinden zor olan ekonometri olarak belirlemiş. Bir Uludağ ekonometri mezunu olarak mezun olduktan sonraki izlenimlerim okurken düşündüğüm kadar kötü olmadı açıkçası. Üniversitenin adı dehşet bir etkiye sahip olmasa da insanlar ekonometri bölümünü sağsalim bitirebildiğiniz için size takdir dolu gözlerle bakıyorlar. Kimseye tavsiye etmem, lakin sayıların arasında kaybolup gözlerinden kan fışkırana kadar vize final öncesi 2 hafta eve, hatta odaya kapanıp ders çalışmak bana koymaz diyen varsa buyursun. Final zamanı bile diğer bölümlerden arkadaslar haftasonları sağda solda takılırken ekonometriye giriş çalışmak hiç keyifli olmaz!

hermeneutik

Neyi,nasıl yaşadığımızı anlamaya çalışan bilim. Antik yunanda tanrıların mesajlarının insanlar tarafından anlaşılabilmesi için hermes tarafından yapılan çeviri ve ona verilen isim.ortaçağda edebi eserler,hukuk ve din alanında kullanılan yöntem ilkin dilthey tarafından birsanat olarak kullanılmışancak daha sonra schleiermacher tarafından sosyal bilimlere kazandırılmış ve gadamer tarafındanda geliştirilmiştir.gademer tarafından tanımlanan hermeneutik pozitivist bilimleri zora sokmuştur. çünkü pozitivizm'in yöntemini eleştirmiş ve ona yeni bir alternatif getirmiştir. buna göre gerçek, bir metni yazan,okuyan,metnin kendisi ve bütün bunların üzerinde evrensel bir gerçekliğe sahiptir ve bu gerçeklik ancak hermeneutik yöntemle anlaşılabilinir. Esasen felsefenin özüne ters bir mantığı da vardır akımın. Felsefe olan bitenin sadece nedenini bilmek istemektedir. Tek soru niyedir. Oysa hermeneutik olayları nasıl yasadıgımızı anlamaya calısır.