bugün

entry'ler (6)

türk genci vs japon genci

son 10-15 yılda japon gençliğinde amerikan fanatizmi batı hayranlığı kendi değerlerini küçümseme büyümekte deniliyor. tokyo drift ve bizde onlar gibi görünmek istiyoruz diyip platform ayakkabı giyen japon kızları aklıma geldi...

sabaha karşı herkes uyurken uyanık olanlar

gün doğunca gözleri rahasız olur ve zaman geçmez huzursuz olurlar uyumak tek çaredir.kahvaltıda kebap yiyebilirler.kafa yağlıdır genelde.

atar yapmak

atar, gider, trip, ayar, ayık, zarf, kolpa, yek kelimeleri kullananlar 'kafam güzel kardeş yaa' cümlesini kurmakdan büyük keyif alırlar.

at kokusu

kokladıkdan sonra bal yemiş hissi verir.

cennet ve cehennemin koca bir yalan olması

-47 Ronin biliyor musun ?
Efendileri bir başka efendi tarafından ihanet gören ve öldürülen 47 samuray, böylece ronin olurlar -efendisiz samuraylar- başka biri yüzünden onurlarını kaybetmişlerdir. 3 sene boyunca plan yapıp hırsız ya da tüccar kılığında dolaşmışlar, hatta deli kılığında. Sonra bir gece efendilerini öldüren adamın sarayına bir baskın düzenlemişler ve onu öldürmüşler.
- Güzel, tamam beğendim benim işim.
- Ama dahası var. 47 si birden o sarayın bahçesinde törensel intihar anlamına gelen, seppuku yapmışlar.
- Bu kısmını pek beğenmedim
- Ama bunu anlıyorsun ?
- Ne demek bunu anlıyorsun ?
- Savaşçının onuru , asıl zevk savaşta bunu anlıyorsun değil mi ? Hatta başka bir şey daha var, aslında kendin dışında hizmet etmen gereğini de anlıyorsun..? Bu ihtiyaç gittiği zaman yani; inanç öldüğünde, Ne olursun? Efendisi olmayan bir adam...

her gece saat 3 de havlayan köpekler

grup halinde gezerler... önemli boy farklılıları vardır. arkadan gelen kısa boylu piç izlenimi veren bir köpektir. gangsta(cı)dırlar...
© copyright 2005 - 2026