bugün

insanlara zorla normatif ve dogmatik düşüncelerin benimsetildigi her düzen totaliterdir. insanların özel hayatını ve düşüncelerini baskı altına alan her düzen de totaliterdir.
Ahmak bilmiyor ki, şeriatin olduğu bir yerde ben müslüman değilim dediğin an şeriat sana " peki nasıl bir yargı düzeni ile yargılanmak istersin? " diye sorar.
Buz gibi gerçektir. Şeriat ülkelerine bakılırsa, bu gerçek rahatlıkla görülebilmektedir.

iki tane emir almaktan veya baskı görmekten bıkan adamlar, burada şeriat goygoyu çeviriyor.. He ya he.. Afganistan bunların yeridir. Tam şeriatçılara layık dandik bir ülkedir.
zinhar değildir.
Şeriat totaliter olmasaydı şeriatçı biri tartışmada başka birisine ahmak demezdi. Ayrıca sizin anlattığınız gibi değil durum. Bir düzenin kanunlara dayanması onu özgürlükçü bir düzen yapmaz. Hatta en büyük haksızlıklar ahlaka ve kanuna dayandırılarak yapılır. Şer'i bir düzen kurulduğunda hiçte insanlara nasıl yargılanmak istediği sorulmaz. Müslüman değilse direkt toplumdan aforoz edilir. Ayrıca madem herkesin özgürce yaşaması isteniyorsa o zaman neden tek ideolojiye dayalı bir yönetim hasreti çekiliyor?
(bkz: epsilon pi)
Ben pek öyle düşünmüyorum. Her şeyi kültür ve egemenlik çatışmasına bağlamak doğru değil. Postmodernistlerin en büyük hatası da bu. Batı olmasaydı da şeriat istenecekti. Dogmatik bir sistemin her türlü kendini dayatmak istemesi kültürel egemenlik ile ilişkili değildir.
Şeriatla yönetiliyoruz.
Yargılanırken hangi dine inanıyorsun diye soruyorlar.
Bende hristitanım diyorum.
Hop beni hristiyan hukukuna göre yargılıyorlar.
Yukarda ahmakın biri bunu demiş.
Kahkaha attım.
Peki aynı mahkeme bana iyi de hacı sen müslümanken hristiyan olmuşun.
Şeriata göre din değiştirmek
Hadi arapçasını yazayım da daha dindar gözükeyim.
ihtida etmenin cezası nedir.
Ölüm.
Müslüman din değiştiremez.
güncel Önemli Başlıklar