bugün

agiz sagligi icin faydali olan bir gereçtir. yemeklerden sonra kullanildiginda yani çignendiginde, dis etlerine masaj yapar ve disleri nispeten temizler. ama asil faydasi dis tasi olusumunu engellemede, dis fircalama - dis ipi - gargara uclusune yardimci olan bir araçtir. tukuruk salgilanmasini artirarak dis tasi olusumunu engellemeye yardimci olur ama tabi ki mevcut dis taslarinizi temizlemez. sekersiz sakiz cignemek dis hekimleri tarafindan tavsiye edilmekle birlikte ayni sakizi uzun sure ile cignememelidir.
şeker yerine tatlandırıcı niyetine sorbitol içerir. tıbbi alanda sorbitol laksatif(müshil) olarak kullanılır.

sigarayı bırakanlar çoğunlukla şekersiz sakız çiğner, ishal olurlar(günde 8-12 defa arası) ve tekrardan sigaraya başlarlar. şekersiz sakız kullanımında günde 20 taneden fazlası zararlıdır.
şekeri bitince atılana göre daha uzun ömürlü olandır. zira bitirilecek bir şekeri yoktur, bu durumda hiç çiğnenmeden atılması da olağan görülebilir.
imal edilen tüm şekerlerin ortak özelliğidir şekersiz olması. Zira sakızlarda şeker kullanılması yasal olarak mümkün değildir.
çocukken hayallerimizi yıkan sakızdır. hep bir umutla şekerler, şekerli sakızlar beklerdik babaannemizden. bize falım filan getirirdi. çok üzülürdük.
içinde şeker bulunmayan sorbitol,titanyum dioksit,asparta ve acesulfame gibi tatlandırıcılar içeren sakız çeşitidir.
içinde şeker bulunmayan, genellikle damla sakızı ya da nane aromalı olarak satılan sakız türü.