bugün

ışık hızına ulaşmaya çalışmakta olan bilim insanlarının çözümünü acaba bulabildi mi diye merak ettiğim kuvvettir.

şimdi düşünüyorum ki bu ufak fizik bilgisi ile. direk olarak ışık hızına çıkıldığı an zaten bu g kuvvetine hiç bir insan dayanamaz tahminimce. bu aklıma the martian filminin son anlarında takıldı.

düşününce biraz da araştırma yapınca herhangi bir veriye ulaşamadım.

uzay mekiğinin kalkışta hızı saatte 180 km ve belli bir mesafe kat ettikten sonra yörüngeden çıkmak için ses hızının üstüne çıkıp saatte 32.000 km hıza ulaşıyor. bu astronotlar açısından biraz sıkıntı yaratabilir.

fakat dünyadaki bilim insanları ışık hızına ulaşmamız gerektiğini biliyor ve bunun için çalışma yapıyorlar.

ben kendi fizik bilgim ve uçakta ani kalkışlarda yaşadığım o kuvvet ile merak ettim bu konuyu açıkçası.

sonuçta ışık hızı 1.079.252.850 km/saat şekilde bir sayıya denk geliyor ki bunu ani olarak uyguladığımızda bu insanın dayanabileceğinin çok ötesinde bir hız. tabi bunu insanın durağan olduğunu düşünürsek ve dünya üzerindeki yer çekimi kuvveti ile düşündüğümüzde böyle bir sonuç ortaya çıkıyor.

uzay'a çıktığımızda her şey gibi yer çekiminden kurtulup bir şekilde rahatladığımız zaman aynı tepkiyi verir mi araştırmaları eminim ki yapılıyordur. ama şu an ki aklımızın alacağından çok daha fazla bir hız ve g kuvvetinden bahsediyoruz.

yavaş yavaş hızlanma baz alınarak yapılsa bizi hızlandırır ama bizim için sürenin önemi çoktur çünkü insan evladı yaklaşık olarak ortalama 80 yıl yaşayabiliyor.

bu konu hakkında araştırmalar yapıp elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışacağım.

https://eksisozluk.com/entry/10138127 bu arkadaşımız az da olsa mantıklı bir açıklama getirmiş.
insanı fotonlara dönüştürecek kuvvet.

Karadeliğe maruz kalırsanız belki bu kuvvete maruz kalabilirsiniz. Aksi halde imkansız.
eğer sabit ışık hızında gidiyor isek sıfır olan kuvvet olduğu söylenen bir kuvvet.

peki sabit ışık hızına ulaşmak için belli bir ivme ile hızlanmamız gerektiği zaman ki g kuvvetini nasıl aşacağız tarzı soru aklımdan çıkmıyor ?
uzaya çıkanlar kolunu bile kaldıramıyor basınçtan ki bunun katlarca fazlası olan bir hız. insan kalbinin patlamasına yol açar.
ışık hızı normal bir hız olmadığından 0 olabilecek g kuvvetidir. bir teori; ışık hızına geçildiğinde çevredeki görüntünün ve nesnelerin sabit kalacağı yönünde. hava, yer çekimi, nesneler vb. hepsi moleküler yapı düzeyinde etkili olan ve belli bir tepki süresine bağlı durumlardır. ışık hızı elektrondan hızlı olacağından her türlü moleküler etkiden bağımsız kalınabilir, hatta moleküler yapının dağılmasına bile neden olabilir...
10954 saniye boyunca 5 g ile ivmelenerek gerekli hıza çıkılabilir basit bir mantıkla. yani 3 saat boyunca, 5g'lik bir ivmelenmeye dayanmak söz konusu. tabi mümkün olsaydı.
ışık hızında cisim, madde olmaktan çıkar, enerji olur. bu yüzden g kuvveti de olmayacaktır.
Sabit Işık hızı varsa kuvvet yoktur, haliyle ivmelenme de olmaz, bu durumda g kuvvetinden de söz edemeyiz. Bi dakika lan ışık hızı varsa zaman yolculuğu da vardır zaten kim takar g kuvvetini.