bugün

iyi saracak.

not: bak anladı da piçin gözleri nasıl parladı *
"köyden indim şehire" misal "üniversiteli oldum" deyu farklılaşma ve dikkat çekme kasıntısında olmayanlar en idealler...
küçük hesapların adamı olmayacak.

parasını da dikkatli harcayAN birisi olacak. savurgan bi insan olmayacak.

ortama girdiğinde efendi gibi olacak , mal mal espri yapmayacak. kız uğruna satmayacak. adam gibi olacak.

bi de eğlenceli ve kafa dengi olsun. yeri geldiğinde ders çalışsın , yeri geldiğinde çıksın dolaşsın.

karakteri oturmuş insanları seçin arkadaşlar. temiz , ahlaklı falan.

valla çok önemli bu konular. evet.

kusursuz dost arayan da dostsuz kalır , kusurları örten anlayışlı bi arkadaş bulursanız hemen sardırın bi gasteye , yanınızdan ayırmayın. evet.
maddi ve manevi anlamda kendinize en çok benzeyen insanlardan oluşan bir arkadaş grubu en güzelidir. her zaman böyledir. deneyin görün.
olay şudur ki ders zamanı ders yapacak işine bakacak, gezme zamanı gezecek, arkadaş çevresi bir tek sizden ibaret olmaycak.*, tüm bunların yanında sizin hayat standarrtlarınıza uyacak biridir.
arkadaş ortamları da sıraya girmişti amk gelsin bizi seçsin diye...

lan seçmek nedir? hayat böyle bir şey değil, spontane olur bu tür işler. raadolun lan biraz.
kızlı olanıdır. * *
üniversitedeki arkadaş ortamları genellikle ilk iki, üç hafta içersinde oluşur. şehir dışındaysan arkadaş çok önemlidir. arkadaş ortamını seçmek istiyorsan önce arkadaşlarını seçmelisin; mesela bir kısmına ailesinden az para gelir ve bu kesim insanlar için arkadaşın sırtından geçinmek alışkanlık ahline gelir. otobüsde bozukluk isterler, dışarıda içkisini, çayını size kitlerler. eğer ev tutmuşsanız size gelip kalmak veya sizde bir öğün yemek yemek için binbir bahane uydururlar. emrivaki yapanları bile vardır. kanımca üniversite ortamında en dikkat etmeniz gereken insan tipleri bunlar. birde tehlikeli tipler var, ben çok görmedim fakat esrarından içkisine her türlü pisliğin içine girmiş tasmasını koparmış it gibi orda burda sürten insanlarda çokdur. arkadaşlarınızı bir siyasi gruba veya idolojik bir topluluğa bagnaz bir şekilde bağlanmış insanlardan seçmeyin, bir şekilde sizinde başınız belaya girebilir. ilk 3-4 ay kimseye sırrınızı söylemeyin. evden ne kadar para geldiğini söylemeyin, hatta para olmadıgını kıt kanaat geçindiğinizi söyleyin. üniversitelere yurdun her yerinden çeşit çeşit insan gelir laik' inden faşistine kürdünden türküne eşcinselinden krosuna kadar binbir çeşit insan vardır. kendinizi korumanın tek yolu ''hayır'' demeyi bilmek ve mesafe koyabilmektir. tüm bunları yaptığınızda belkide hayat boyu sürecek bir dostluğa imza atacaksınız.
- ortamdaki kız - erkek oranı arasında uçurum olmayacak ( eşit olmak zorunda değil )

- ortamda sizinle aynı siyasi görüşü paylaşanlar ile paylaşmayanlar arasında da uçurum olamayacak.

- kafa dengi ve boş muhabbetler ( geyik muhabbeti demiyorum )yapan adamlar ve kadınlar olmayacak.

- derslerine ne çok bağlı ne de derslerinden çok kopuk bir grup olmayacak.

böyle bir arkadaş ortamı bulabilecek bir şahıs adına , üniversite yılları eğlenceli ve mutlu geçeceğinin garantisi verilemese bile çoğu insandan ve ortamdan daha iyi durumda olacağı da yadsınamaz bir gerçektir...

edit : imla.
hiçbir şekilde çıkar peşinde olmayacak, seni senin kadar düşünecek, * * yalan söylemeyecek, laubaliliği sevmeyen ve kasıntı davranmayan insanlardan oluşan ortamdır.evet ve hayır cevaplarınızla birlikte kararlarınız da en az bu özellikler kadar önemlidir.
ortama girildiğinde batak oynanarak insanlar test edilmeli ona göre karar verilmeli.

batak bilmeyenlerin olduğu yerde zaten ortam olmaz.
pis pis muhabbet etmeyecek, ev arakadaşınsa eğer sorumluluğunu bilecek, kira vs faturayı geciktirmeyecek. *