bugün

yeri gelir batakta bahis konusu olur, yeri gelir tavlanın sonucundan etkilenir, yeri gelir girilmez bir yer olan mutfağın etken unsuru olur.

edit: başa kalmış başlıktır.
yıkamak mide ister. ütün tencerelerde küf, tezgahın her yerinde yağ vardır. (bkz: ıyyyyy iğrenç)
Kimi öğrencilerin bulaşık makinası olduğundan, makinada yıkanan bulaşıktır. * * *
Bitmeyen bulaşık.
eve hatun atma frekansı haftada bire kadar çıkarılırsa, ve hatunlar anaç karakterli olanlardan seçilirse bir nevi bulaşık makinesi alınmış havası yaratılabilecek, aksi takdirde başa bela olabilecek bulaşıktır.
tabiri caizse dağ gibi bulaşıktır. temizleme görevi batak oynarak belirlenir.
ancak bulaşıkların yeniden kullanılması gerektiği zaman yıkanırlar.
Orada bulaşık yiğili olsun gidip tek bi kirli çatal koymam üzerine .kendi bulaşıgimi kendim yıkarım .tek bi çatal da yıkamam ordan .bu yüzden hiç anlaşamamişimdir bu konuda .en iyisi pasaklı olmak galiba bu öğrencilikte .4 yıldır bunu öğrendim .bırakcan hatta bulaşıkları yiğican .öyle yaranirsin insanlara.
Yemekten önce yıkanılan ender bulaşık çeşididir.
beyninize kazınan pis öğrenci imajını devam ettirmek adına bokun içinde yaşayan adamlar, yarın aile babası olacak. hayat ne garip.
eve çıktığımda "hiçbir zaman bulaşık biriktirmiycem, küfmüş, zor çıkan yağ lekeleriymiş uğraşmicam." dedikten ve ilk haftadan bulaşık yığınıyla karşı karşıya muhabbet ettikten sonra kendime inancım kalmadı. tenceredeki yağı kiri küfü anlarsın da arkadaş mutfak fayansının küflenmesi nasıl bir iş? ya bezler? sarı bez az daha beklese yemin ederim yeni bir canlı türetecekti.
ağır bir bölümde okuyorsanız ya da "ben ne yıkıycam yaa hep onun bulaşığı" diyorsanız, o bulaşıklar dağ gibi olur, mutfağınız da bakteri ve mantarların yeni habitatı.
yaklaşık 100 bulaşık çıkana dek kimsenin umrunda olmayacaktır.
Tom ve jerry'de ki bulaşık gibidir. yıkanmış halide annelerimizin pis dediği halidir.
bitmeyendir. insanı varoluşu üzerine düşündüren, düşündürürken güldüren ve hatta kriz anında bir güldürüp bir ağlatandır. günlerce bulaşık biriktirmek gibi bir olay asla yaşamadık ama 3 kişiden bir gün içinde nasıl o kadar bulaşık çıkabiliyor onu da anlamadık. bu yıl mezun olacağız ve bu aralanamayan bir sır perdesi olarak kalacak..
Yemekten sonra değil de yemekten önce yıkanılan değişik bir gelenektir.
buzdağının görünen yüzüdür.

evet bi de görünmeyen yüzü var.

onun için (bkz: öğrenci evi çamaşırı)
düşman başınadır. dag gibidir. arada içinde bitirilmemiş, bitirilmedigi gibi bir de küflenmiş makarnaların oldugu tencereler filan vardır.
memleketlere dağılmadan bir önceki gece yapılan rakı-balık faslının ardından, dönüşte ev sahiplerini keşfedilmeyi bekleyen yeni bir yaşam formu olarak karşılayan bulaşık. boş tavadaki balık kalıntıları yaklaşık 1 metre yüksekliğinde pamukumsu bişeye nasıl dönüşebilir lan? o koku falan te allam.
bulaşık makinası olsa motoru patlar.
temiz tabak bitene kadar biriken devasa oluşumdur.
4 sene önce dershanede hocamız öğrenci evinde başından geçen muhabbeti anlatmıştı. 3 arkadaş evde kalırken yazı tura ile yapılacak işleri belirliyorlarmış ve çoğu zaman hocamızın tabiriyle üşengeç arkadaşına bulaşık yıkama çıkıyormuş. bu arkadaşımız tabakların sadece ön tarafını yıkıyormuş arka tarafını yıkamıyormuş. nedenini sorduklarında ise yemeği sadece tabağın ön tarafından yenildiğini arka tarafın temiz olduğun söylüyormuş.
Hiç başıma gelmeyen olaydır. Çünkü sağolsun hep anacığım, şimdide güzel karıcığım konuyla ilgileniyor.