bugün

çoklu evrenlerde yaşıyorda olabiliriz yaşayacaktaa olabliriz.
aynen. deneysel veri yok mesela tüm matematiği falan çöpe atalım * deneysel açıdan test edilemiyor diye fizik teorilerinden vazgeçelim. bekleyelim yüzlerce yıl geçsin, teknoloji gelişsin sonra test edelim. o arada fizikçiler çiftçi olsun *

akşam akşam sayıyla mı geliyorsunuz beyler ?
bazı yazarlar çernobilden daha fazla kanser saçıyor..

kalkmış diyor ki link verip kaçmak olmaz. haberin içeriğini çevireceksin.. gözün mü kör yoksa idrakte mi bir sıkıntı var ? türkçe linki niye oraya attım. türkçe linkteki haberin kaynağı nereden alınmış çevrilmiş kaynak kısmına bir baksana. ukalalık yapacağınıza okuyun.

ikinci olarak açtığım başlıkta paralel evrenlerle, çoklu evren kuramının birbirine karıştırılmaması gerektiğini zaten ben söyledim. ilk entryimde de çoklu evrenlerden bahsediyorum paralel evrenlerden değil.

şu adam kadar çok konuşup aslında bir halt anlatamayan adam görmedim şu sözlükte :d

edit: kozmolojiyle ilgili referans vermeden, kaynak vermeden bilgi girisi yazmış adam kalkmış kaynak şöyle bıdı bıdı diyor. sen önce bilgilerin için referans vermeyi öğren * adama sorarlar işkembeden mi sallıyorsun o dediklerini :D
Bitkilerde başarılı oldular ve insan neden olmasın... Bencede mümkündür fakat daha o seviyeye henüz gelinmedi.
olsun varsın onlarınki de can.
Bu kuantum fiziğine oldum olası kafam hiç basmadı.

(bkz: atom fiziğine de profesörlüğüne de lanet olsun)
Cehape iktidardaymış.
milleti kandırıyorlar amk.
yasama kanit bulunmuyor arkadaslar nasıl okuyorsunuz haberi ?

simulasyon sonucuna göre yasam ihtimali olabilir diyor bilim insanlari.

kuantum fizigindeki coklu dünyalar yorumu ile coklu evrenler kuramı farkli arkadaslar.
o paralel evren farklı bir versiyon koala. biraz fantastik kısmı o. buradaki çoklu evren başka başka evrenleri kast ediyor. her olasılığın gerçekleştiği evrenleri değil.
Durham Üniversitesi, Sydney Üniversitesi, Batı Sydney Üniversitesi ve Batı Avustralya Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından yapılan çalışmalara göre evet olabilir.

yeni yapılan simülasyonlardan çıkardıkları sonuç; karanlık enerjinin yıldız ve gezegen oluşumunda çok fazla bir etkiye sahip olmadığı olmuş. simülasyonlarda çok daha güçlü kara enerjiye sahip olan evrenlerde de galaksi ve yıldız oluştuğu belirtilmiş. bu ayrıca teolojideki fine tuning argümanını da zora sokacak bir çalışma olabilir. yani yaşamın oluşması için kara enerjinin şu aralıklarda olması gerekir tarzı bir düşünce sanırım savunulamaz eğer bu araştırmanın sonuçları gerçekten doğruysa..

--spoiler--

Durham Üniversitesi’nin Hesaplamalı Kozmoloji Enstitüsü’nde Profesör Richard Bower şunları söyledi: “Bir evrendeki yıldızların oluşumu , yerçekiminin çekimi ile karanlık enerjinin itimi arasındaki bir savaştır. Simülasyonlarımızda,bizimkinden çok daha fazla karanlık enerjiye sahip olan evrenlerin iyi bir şekilde yıldız oluşturabildiklerini bulduk. Peki neden evrende bu kadar değersiz bir miktarda karanlık enerji var ? Bence, Evrenin bu garip özelliğini açıklamak için yeni bir fizik yasası aramalıyız ve Çoklu evren teorisiyle uğraşan fizikçilerin biraz olsun kurtarmak lazım,” diyor.

--spoiler--

https://www.gercekbilim.c...nlerde-yasam-olabilir-mi/

hawking'in ölümünden sonraki yayınlanan makalesinde de buna benzer iddialar vardı.

haberin ingilizce kaynağı için ;

https://phys.org/news/201...-hospitable-life.html#jCp