bugün

analitik düşünce yeteneğini bir şekilde oluşturamamış, zekanın doğuştan olduğunu bilmesine rağmen o ufak iq'suna razı olmayarak hala sayısal açıdan yetenekli olduğunu sanması ile 4 işlemden ötesini algılayamayan beyin yapısına rağmen ısrarcı olarak belki s.ktiri boktan bir üniversitenin s.ktiri boktan bir mühendisliğine kapağı atarım kaygısı ile deneyip deneyip senelerce başarısız olmuş matematiksel düşünce yoksunu bireyin; bu hevesinden vazgeçerek daha kolay başarılı olabileceği (haha) dandik sözel bölümlere yönelme eğilimi.
memlekette sosyal bilimlerin hep birkaç tık geriden gitmesine yol açan zihniyetin mütemmim cüzüdür.
yanlıştır efenim. zeka sadece iki matematik hede hödösünü çözmek değildir. zekanın ne olduğunu bilmiyorsunuz, saçma sapan başlıklar açıyorsunuz. önce zekanın ne olduğunu öğrenin, öyle açın başlığınızı, girin entry nizi.
hayata ve toplumlara yonverenlerin sosyalbilimler ve sanat oldugunu anlayamayan yuksek zeka seviyeli yazar tespiti. bu arada sosyal bilimlerden habersiz olunmasi coklu zeka veya gestaldci ogrenme psikolojisi gibi gunumuz modern egitim sistemlerinin tamaminda kabul goren egilimlerden habersiz olunmasini da getiriyor galiba.
saçma önermedir. herkesin yetisi farklıdır. sen ona göre adam gibi eğitim ver herkes kendi alanında iyi olsun sıkıntı olmaz.
üstün zekalı sözelci bilim adamlarının varlığından bihaber kişi söylemi.

Not: sayısalcıyım.
Ders başarısı ile zeka seviyesi arasında bağlantı kurmak saçmadır. Zira okumamış bir çok zeki adam milyarder olmuştur.
(bkz: sik var sayısalda)

Aklı olan sayısala gelmez.
zeka seviyesi demeyelim de ona genelde matematik ve fen bilimleri korkusu ile tembelliğe kaçıp yönelenlerin tercih ettiği bölümdür. ama hepsi öyle midir? hayır. sayısal bölümlerde de aslında sözel okumak istemesine rağmen toplumdaki bu yanlış ve saçma algıdan dolayı sayısal seçmiş pek çok insan vardır.
hala bu düşünceyi aşağılama olarak gören sevgili dostların elle tutulur bir karşı tez oluşturamadıkları saptama.
diyalektiğin genel kuralı nedir? doğayı toplumu ve düşünceyi karşıtlıkların çatışması ve aşılmasıyla durmaksızın devindiren ve geliştiren süreç değil mi? işte bu süreçte işlemsel beyin çalışma yapısına sahip olmayan bireylerin daha fazla yıpranmaması için bu yolu izlemeleri ve yanlıştan hemen dönmeleri gerekiyor. evet.
zeka sadece beynin sol lobunda bulunan analitik işlemlerdeki kabiliyetten ibaret değildir. beynin sağ lobunda yaratıcılık kabiliyetler vardır. ikisinden biri ağır basar fakat her zaman geçerli olan şey zeka sabit değildir kullandıkça geliştirdikçe artar.