bugün

sadece tanıma bakarak söylüyorum ki haksızlığın zirvesi.
türk eğitim sisteminin kendi kendine küfretmesidir.
yök'ün bir kez daha sıçıp sıvadığı olay.

şöyle ki yök sınavsız üniversite için yurtdışında lise okumanın saçma ve anlamsız olduğunu düşünüyormuş he bizde salağız ulan adam hem yurtdışında lise okuyup lisan öğrenicek bir de üstüne çalışmadan üniversite hazır.

diğer taraftan yurdumun genci belki de lanet olası üniversite giriş sınavı yüzünden doğru dürüst yabancı dil öğrenemeyecek sınavı eşekler gibi çalışıp kazandıktan sonra yabancı dil olayını kapatmaya çalışacak adaletler ülkesi türkiye burası.

sahi iktidar partisinin tam adı neydi: adalet ve kalkınma partisi ne adalet ama !
bu ülkede çocuk yetiştirmek istemememin 5396. nedenidir.
o yavrucak bari kurtulsun.
2013 yılı eylül ayı itibari ile resmi gazetede yayımlanmış olan karardır. türkiye'de eğitimini bir çok zorlukla tamamlamış öğrenciler için adaletsizlik olarak da adlandırılabilir. ayrıca bir yılını sınava ayıran öğrencinin lise ve dershane mücadelesi hesaba katılırsa yurt dışında okumayı cazip hale getiren karar.
2013 yılında resmi gazete yayımlanmış ama ben 2011 yılında ankara üniversitesi gölbaşı kampüsüne hazırlık için gittiğimde hayatımın şokunu ve kazık yemiş hissini yaşadım. orayı bilen bilir 4 bin türk öğrenci varsa 5 bin yabancı vardır. sudan, suriye, ırak, iran, malezya, endonezya, maldivler, lübnan, moğolistan, kazakistan, moldova, pakistan, azerbaycan, gine, etiyopya... bu ülkelerden insanlarla doludur. bazıları üniversite eğitimi için gelir bazıları tömer de türkçe öğrenir sonra da türkiye de istediği üniversitede istediği bölümü okur. genel olarak çoğunluk tıp okur ve bu kadar kontenjanı nasıl buldular demenden edemezsin. tıp dışında siyasal bilgiler fakültesinde kamu yönetimi, uluslar arası ilişkiler okurlar. hukuk fakültesi okuyanda çoktur. yüksek lisans için gelenlerde olur ve o türk çocuklarını dahada sinirledirir zira maldivlerden gelmiş 28 yaşında bir kızla aramda şöyle bir konuşma geçmişti.

kız yaşından çok küçük gösteriyordu 18 falan anca dedim 28 dedi ve yüksek lisans için geldiğini söyledi. ne okudun dediğimde malezyada bir üniversitede psikoloji dedi. ankara üniversitesinde mi yapacaksın soruma verdiği cevap ise şuydu.
'' yok burada tömerde türkçe öğreniyorum yüksek lisansımı ya boğaziçi ya da odtü de düşünüyorum ama kararsızım sence hangisini seçmeliyim?''

bu arada devlet bu insanlara çok iyi davranıyor. yurt ayarlıyor ve yurt parasını 3 ayda bir ödeyip bir aylık parası veriyorlar. ayrıca devlet bunlara bursta bağlamış yanılmıyorsam 400 lira. ayrıca okul gölbaşında olduğu için ulaşımı sıkıntılıydı. servis ücretleri bile farklıydı.