bugün

Yiğit Okur, orta ve lise öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. 50'li yıllarda, Varlık, Yenilik, Mavi dergilerinde şiirleri yayınlandı; aynı dönemde, Ugo Betti, Jean Cocteau, Herman Wook, André Maurois'dan roman, oyun çevirileri yaptı; Sabah, Vatan gazetelerinde tiyatro eleştirileri yayınlandı. Cep Tiyatrosu'nun kurucularından olan Okur, bir süre sahneye çıktı. Hukuk öğrenimini sürdürmek için 1958'de Cenevre'ye giden Okur'un, birincilikle bitirdiği fakültede tamamladığı doktora tezi, Cenevre Üniversitesi Hukuk Ödülü'ne layık görüldü. 1965'te yurda dönen Okur, aile geleneğini sürdürerek avukatlığa başladı. Bu süreçte çeşitli gazete ve dergilerde, söyleşi ve mesleki makalelerle yetindi. Yaklaşık kırk yıl süren sessizlikten sonra, Yiğit Okur, Hulki Bey ve Arkadaşları adlı romanıyla yeniden yazın dünyasına döndü. *
ayrıca galatasaray lisesi'ndeki kütüphanelerden birine de adı verilmiştir.
(bkz: hulki bey ve arkadaşları)
zamanında; benim de şuan bir mensubu olduğum tiyatro kolunda büyük başarılara imza atmış,lakabı karikatür olan ama her lakap gibi zamanla çok uzun bulunup karika ya sonradan kari ya çevrilmiş olan, galatasaray mezunu bir çok çeviriye imza atmış yazar ve avukattır.
(bkz: deniz taşları)
(bkz: topla viktor un anıları)
(bkz: piyano)
(bkz: güvercinler)
tutuklanacaklar listesi harika öykü kitabı yazarı.Cenevre hukuk fakültesini birincilikle bitirmiş ve yüksek lisans yapmış yazar.
*'in hüzün dürbünümde kırk sene isimli kitabından anladığıma göre*, ayşe kulin ile bir ara sevgiliylermiş.
82 yaşında hayatını kaybeden yazar.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Yiğit_Okur