bugün

Ulkemizde bulunan oylama seklidir.
olması gerekendir. zira bazı belediye başkan adayları bunu gerçekleştirmektedir. (bkz: mansur yavaş)
maalesef ülkemizde olmayandır. ya da çok az olan.
ama bizde yerel seçimler o kadar genel seçim havasına sokuluyor ki vatandaş partiye atmaya mecbur kalıyor bir bakıma.
yoksa melih gökçek parti değiştirse kim seçer belediye başkanlığına onu.

halk bilinçsiz. yönlendirmeye açık. bu da gücü elinde bulunduranların her zaman işine gelmiştir. halk bu noktada hep yanılıyor. gücü elinde bulunduranın en fazla çalışan olacağını düşünüyor.
olması gerekendir. seçmen her milletvekilini tanıyor mu? neler yaptığından haberdar mı? ancak belediyelerin ne yaptığı ortadadır. vatandaş seçtiği adamın iyi ya da kötü icraatlarını direk görüyor. ilçesinde ya da ildeki aksaklıkları bir şekilde başkana iletmeye çalışıyor. kendine nasıl davranıldığını, sorunun çözülüp çözülmediğini görebiliyor. e hal böyle olunca yaptıklarını beğendiği adamın A ya da B partisinden olması önemli değil. esas olan fayda.

ha bu ülkede işler böyle mi yürüyor? yoo. yerel seçimlerimiz genel seçim havasında geçtiği için vatandaş görüşüne yakın partiye oy veriyor.
milletvekili ideolojiye göre seçilmesi gerekirken, belediyeler tamamen halka yapacağı hizmetler doğrultusunda seçilmelidir.
gelişmiş demokrasilerde olması gerekendir. ülkemizde çok az dikkate alınan bir ilkedir. tabi insanları bu konuda yadırgamamak lazım örneğin istanbul'da kadir topbaş yarışıyor ancak kendisinden çok erdoğan'ın resimlerini görüyoruz. burada açık bir şekilde parti kimliği, lider kimliği adayın çok önüne geçiyor.