bugün

yabancı futbolculara milyonlarca euro ödeyip başarısızlık yerine altyapıya yatırım yapıp türk futboluna üst düzey oyuncular kazandırmaktır.
türkiye açısından büyük sorudur. Futbol akademileri açmak oradaki gençlere yönelik ileri dönük çalışmalar yapsak yabancı bolluğundan kurtulabiliriz. ülkemizden de 5 yılda bir yetenek çıkarcağımıza bütçe ayaırıp altyapıya önem verip sürekli yetenekler yetiştiririz.
sözde bu konuda fazla milliyetçiyiz hemen hemen her ortamda konu futbolda altyapıya geldiğinde yok bu takım yatırım yapmıyor yok şu takım yatırım yapmıyor deyip dururuz. altyapıya daha ne gibi yatırım yapılabilir ki minimum 3.lig katagorisindeki bir takımın bile futbol için gerekli antrenman sahası, stad , klüp binası araç ve gereçleri mevcut yani kendini göstereceği ortam hazır geriye futbolcunun oynaması kalıyor kaldıki yetenekli bir futbolcuysa gerçekten büyük klüpleri hak ediyorsa 3.ligi bırak 2.amatör kümede bile keşfedilir. bir diğer konu yabancı futbolcu!
futbol klüplerinin devasa bir para gelirleri vardır(yayıncı kuruluş, iddaa, sponsor , forma, bilet satışı vs...) bu gelirlerde süreklilik isteniyorsa hiç ederi olmadığı halde gidip yabancı bir futbolcuya 20 milyon euro, tl, dolar vermek zorundadır. emin olun altyapıdan bir futbolcunun çıkıp ligin 3-5 maçında iyi oynaması yıldız bir futbolcunun 1 maçta oynadığı kadar mutlu edemez. (bkz: taraftar psikolojisi)
türk kulüplerinin aklına bir türlü gelemeyen eylem.
olması gerekendir. hem gelecek seneler adına hem de kulüp bütçesi adına önemli girişimdir.
bizim kulüplerimizin yapmadığı bir şey. çok zengin ya klulüplerimiz. (bkz: sülalemiz raad)
günü kurtarmacı olduğumuz için hiç yapmadığımız olaydır.
7MILYON EUROYA 29 YASINDA ADAM ALMAK VARKEN NEREK VAR YILLARCA UGRAS DIDIN. DUSUNCESI VARDIR BIZIM MILLETTTE.
altyapıya önem vermek için önce sporla eğitimin bağlantısını iyi kurmak gerekir. bunun için paradan çok çıkarılacak kanunlar yönetmelikler lazımdır. günümüzde yetenekli çocukların çoğu sırf okulunu aksatmasın diye futbol okullarından yada kulüplerden aileleri tarafından geri alınıyor. çünkü aileler şunun farkında, her iyi top oynayan bir arda bir nihat olamıyor. olsa bile şuan ligimizde oynayan çoğu oyuncu kendini ifade edemiyor. üniversite mezunu yada üniversiteyi geçtim lise mezunu futbolcu bulmak bile zor.
eğer ikisini birden ilerletebilecekleri bir fırsat doğarsa bu çocuklara elbet altyapı önem kazanır. 10-12 yaşında bir çocuğun ne kadar söz hakkı olabilir geleceği hakkında. öncelikle aileleri bilinçlendirmek, sonrasından aileleri sporcu yetiştirmeye teşvik etmek gerekir. ancak böyle altyapı gelişir.