bugün

Bir menkul kıymetin fiyatının veya piyasanın genelinin kısa bir zaman aralığı içerisinde gösterdiği dalgalanma özelliği. Oynaklığı yüksek bir menkul kıymetin fiyatında hızlı değişim ve aşırı dalgalanma özellikleri görülür.
bir kıymetin fiyatındaki değişkenliğin ifadesidir. çoğunlukla standart sapma ile ölçülür. volatilitenin yüksek olması artan belirsizliğin göstergesidir.
aynı zamanda bir akışkanın uçuculuğudur. alkol, benzin gibi akışkanlar, suya nisbeten daha büyük bir volatiliteye sahiptir.
(bkz: oynaklık)
(bkz: volatility)
bir değişkenin ortalamadan uzaklaşma hızına volatilite denir. finans piyasaları jargonunda sık sık kullanılır.
türk para piyasalarında uzunca bir süreden beri göreülmeyen durum. toplu gösterim ihtimali büyüktür.
bizim, hiç bi sykten anlamayan, daha da kötüsü anlayıp da, özellikle, bunu "anlatmaması" için programlara davet edilen vaftizli ekonomistlerimizin sıklıkla kullandığı tabir.

neden oynaklık demezler de valotilite derler, tamam ing'de bunun bi yeri vardır ama, burası türkiye, biz wall street'te ekonomi konferansı verirken bunu kullan demiyoruz ki...

insanlar "dolar bilmem kaça vurdu" haberleriyle boğuşurken, anahaberde ali kırca'ya çıkıp, orada, "dolar çıkacak mı yoksa inecek mi" diye sorulan soruya, doların volatilitesi diye girmek noluyor a.q...

kelimelerin tükendiği nokta, züppelik ve de vaftizli olduğunu cümle aleme duyurma fırsatını en iyi şekilde değerlendirme çabasından başka bir şey değil.