bugün

görsel
Karıncalı görme ya da karlı görme durumu. Sıklıkla kulakta çınlama ile beraber görülüyor.

görsel
Karanlık ortamlarda şiddetlenen bu rahatsızlık beynin görme ile alakalı bölümünün aşırı çalışması sonucu ortaya çıkar. Televizyon ekranındaki parazitleri sürekli gözünüzün önünde düşünün. Evlerden ırak!

Hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız

Edit: bu kampanyayı imzala
hastalari semptomlari tanimlamasindan sonra ilk baslarda aura migreni oldugu sanildi ve daha sonra bunun kendi basina bir hastalik oldugu anlasildi.

genelde genc yetiskin kisilerde görülür. nadir olarak bircok hasta kendilerini bildiginden beri bu sempromlara sahip olduklarini söylemekteler.
henüz tam olarak sebebinin ne oldugu bilinmemekle beraber migren ve hppd (Hallucinogen Persisting Perception Disorder) hastaliklarina cok benzemekte.

amerikali beyin uzmani James. T. Fulton nörotransmitterlerde (glutamat, dopamin ve Gama aminobütirik asit) bulunan kimyasal dengesizligin böyle bir rahatsizliga sebep olabilecegini söylemekte.

henüz bir terapisi bulunmamakta fakat; bireysel durumlarda Antikonvülzan etkili olabilmekte.
ayrica; hastaya renklendirilmis gözlük kullanmalari tavsiye edilir.
yaklaşık 9 aydır sahibim. yapılan en son araştırmada beyindeki boz madde miktarının fazla olmasından kaynaklandığı bulunmuştur.
7 yıldır müzdarip olduğum, görsel karıncalanma sendromu, genellikle tinnutus la birlikte görülür, çok nadir görülen bir nörolojik vaka olup, insanların yaşam kalitesini önemli bir şekilde etkilemektedir. işin kötü tarafı ise hastalığın doktorlar tarafından bile bilinmemesi, genellikle auralı migrenle karşılaştırılır, sanılır doktorlar tarafından ama durum sanıldığı gibi basit bir migren olayı değildir. Beynimizde bulunan görsel ve işitsel bir bölümü işleyen lingual isimli bir bölüm vardır sorun maalesef buranın gereksiz yere hızlı çalışmasından kaynaklanmaktadır, ne kadar semptomlar ilerlerse bile insanı kör etmemektedir.