bugün

şehitliğin ne anlama geldiğini bilmiyordur. Ya da şehide öldü deyip linç edilmek istemiyordur. Şehitlik, dini ve vatanı uğruna canını veren yiğitlerimize Allah' ın bahsettiği yüce bir mertebedir. inanmıyorsan eğer neden şehitlik kavramını kullanıyorsun ki? Ateist işte...
bu ülke de ateiste yaşama hakkı varmı yok kimse inanmıyorum diyebilirmi diyemiyor allah tan korkmayan dan kork derler ulan allah tan korkanların yemediği bok kalmadı alevi köyüne zorla cami yapan zihneyetin hakim olduğu bir ülke de ateist nasıl onlar şehit değil desin.
islam inancından gelme bir durum. kalbinde yaşatacağı için der. zira insanlar arası her zaman etkileşim vardır... dini olarak da kültürel olarak da.
topluma tepeden bakmayan ateisttir.
kendisiyle çelişen ateisttir.
en azından saygılıdır. kelle diyenlere yeğdir.
Şehitlik kavramını kabul eden müslümanlara saygısından dolayı yapmış olması muhtemeldir.
(bkz: vefat eden askere şehit diyen laik)
Toplumun ortak değerlerini aşağılamayan ateisttir.
Vefat eden askere kelle diyen müslümandan daha iyidir.
(bkz: sehit olan ateist)
ŞEHiT KELiMESi DiNSEL BiR KELiME OLSADA ARTIK TOPLUMUMUZUN ÇOK ASKERiNiN KAYBETMESi ÜZERiNE ERMENi KÖKENLi VATANDAŞINA ŞEHiT DEMESiDiR. BURADA ŞEHiT DERKEN VATAN iÇiN KURBAN OLAN KiŞi KASTEDiLiR. YANi iSLAM iÇiN DEĞiL
(bkz: şehite kelle diyen dinci) (bkz: ölecek tabi askerlik yan gelip yatma yeri değil)
ölen askerin ateist olması durumunda o şehit olarak kabul edilmeyecek midir ? veya balık ekmek yerken vurulan polise şehit denilmesine rağmen ilk sorudaki ateistin şehit sayılmaması daha mı doğrudur ? sorularını doğurabilir. zira şehitlik din ve vatan uğruna mı çarpışmaktır veya şehitlik sadece islamiyete özgü bir kavram mıdır ? sorusunu da doğurabilir. kaldı ki bu ateist * toplumun diğer kesimine de hoşgörülü davranarak bu kelimeyi kullanmış da olabilmektedir.