bugün

yoktur. cevabını bilemeyeceğimiz sorular için de kullanılır. daha genel ifadeyle n bilinmeyenli m denklemin çözümünün olması için m>=n olmak zorundadır. buradaki denklemlerin birbirinden farklı olduğu varsayılmaktadır.

x+y=5
3x+3y=15
iki farklı denklem olarak sayılmaz, ilkokul 2 sözlük okurları(yazar yoktur herhalde canım) için dipnot geçeyim dedim.
bilinmeyene yaklaşımla çözülebilir.
mathman'in olaya el atacağı durum.
vardır. ben geçende çözdüm. inanmayana da ispatlayabilirim ama bu teorimi asla entry yoluyla açıklayıp yanlış kimselerin eline geçmesini istemiyorum. isteyenlerle buluşup bunu ispatlayabilirim.
çözülmesi durumunda lineer cebir çöker, bu kadar da açık söylüyorum. *

en basitinden iki bilinmeyenli bir denklemin çözümüne bakalım.

x+y=4 bu durumda tanım kümesine bağlı olarak eğer kısıtlama getirilmediyse problemin çözümü imkansızdır, yok ben x'i 3, y'yi de 1 buldum derseniz yanlış x=5 y=-1 olacaktır derim, ikimiz de çözüm kümesinden birer eleman alıp oynamış oluruz, ben bunu yapmam, yapan da karşısında beni bulur, benden söylemesi. *

çözümü (4-y,y) diyen çakallara da selam ederim.
(bkz: yok böyle bir şey)
uzun uğraşlar sonucunda elde ettim çözümü. bu benim için çok zor oldu ama eminim ki ileride insanlığın yararına olacaktır. lineer cebirin çöktüğü iddaasına ise biz sadece gülüyoruz çünkü lineer cebir iki bilinmeyenli tek denklemi çözdüğümden beri zaten çöküktü kendini toparlamaya çalışıyordu. ama dediğim gibi isteyen herkese istediği sözlük hariç istediği platformda istediğine bahse bile girerek ispatlayabilirim.
x, y ve z ye değer vermek suratiyle olası çözümler sallayabiliriz.
bilinmeyenlerin sayısı kadar denklem sayısı olması dahilinde denklemlerin kesin çözümü olacağı bilindiğinden diğer şekilde ancak değer vermek suretiyle çözümün olabileceğinden 3 bilinmeyenli bir denklem anca değer vermek suretiyle çözülebilir gibi bir iddia atarak hiçbirşeyin kesin olmaması gibi kesin gibi gözüken matematiğe de böyle bir atıfta bulunalım.
(bkz: bir bilimin doğruluk katsayısı)
ne değer vermek ne de başka bir yolla, tamamen kendi ürettiğim bir çözüm metoduyla tamamen bilimsel bir şekildedir bulduğum çözüm yolu. labrotuvar ortamlarında çözdüm ve buldum. bu çözüm yoluna göre üç bilinmeyenli bir denklem boyutun farklı bir algılanması ile iki boyuta indirgenip bu iki boyutdan tam üç denklem çıkarılabiliyor ve bu şekilde x de y de z de bulunabiliyor. bakın ipucunu da verdim aslında ama patentini aldım zaten yine de bunu sözlük gibi bir ortamda paylaşmak istemiyorum.
underdetermined bir olgu oldugundan cozumu yoktur. bir denklemin cozumunun olmasi icin "bilinmeyen sayisi <=* denklem sayisi" olmalidir.
koşullu olarak çözüme yaklaşık sonuçlar bulunabilir. ama kesin olarak çözümü yoktur.

(bkz: daha bilir kişi)
kesin olarak çözümü vardır. dijital analiz yolu adını verdiğim bir çözüm yoludur. daha detayına inmek istemiyorum ama isteyene istediği ortamda ispatlayabilirim sözlük hariç. bu yolla kesin çözüme ulaşmak mümkündür. (bkz: en bilir kisi)