bugün

Yol tıkamanmasına sebep olarak görür cogu insan. Dinleyen kitleye kızarlar. Yolu tıkadıkları için fakat orda sanat yapılmaktadır. Aslında adamda haklıdır 6li ganyanını yatırması gerekmektedir.
sokak müziğinden önce vatandaşların, genel anlamda müziğe nasıl baktığını sorgulamak lazım. türkiye de icra edilen müziğe bakınca aslında hemencecik anlamamız gerekiyor bu bakış açısını. bizde icra edilen sanat değil, icra eden kişi ön plandadır. zeka küpü, yurdum müzik dinleyicisine serdar ortaç ın , demet akalın ın, nihat doğan ın müzisyen ya da sanatçı olmadığını anlatabilirsek bu bakış açısını değiştirmemiz mümkündür. bunu anlatmak inanın çok zor, medya ve yapımcılar bu insanları sanatçı diyerekten öyle bir sokuyorlar ki gözümüzün içine en akıllımızdan en salağımıza kadar, dilimizde onların şarkılarıyla geziyoruz. herhangi bir gazeteyi açın demet akalınla ilgili ahber yaparken ünlü sanatçı, arif sağ la ilgili haber yaparken ünlü türkücü derler. ulan dangalaklar arif sağ gerek müzik bilgisiyle, gerek genel kültürüyle, gerek ensrtümanist yönüyle tam bir sanatçıdır. demet akalının ne özelliği var ? üretim kabızı, sade vatandaşın biridir.

türkiye de ki bir diğer problem de ; müziğin sadece sesi güzel olan insanların şarkı söylemesi olarak algılanmasıdır. bugün herhangi bir albüm çalışmasında ki müzisyenlerin ismini çok az kişi biliyorken albümün sanatçısını milyonlar tanıyor.

sokak müziği avrupa da çok yaygın, hatta sadece sokaklarda müzik yaparak ünlenmiş insanlar ve gruplar var. türkiye de ise durum biraz daha farklı büyük metropollerin merkezlerinde biraz daha şanslı sayılırsınız ama taşralarda durum biraz daha farklıdır kalkıp yozgatın orta yerinde yan flüt, bağlama, gitar dan oluşan bir osrkestrayla müzik yaparsanız ; - 'lan bu gerizekalılar ne yapıyor, gençlerin de ahlakını bozacaklar' gibisinden bir tepkiyle karşılaşırsınız. ( yozgat sadece bir örnek 5-6 tane büyükşehirin dışında türkiyede ki bütün illerde bu durumla karşılaşırsınız).

oysa hayat sokaklarda ve müzikte sokaklarda yapılabilmelidir.sokakta yapılan müzik hayatı yansıtır yağmurlu havada coşamazsınız, güneşte içinizi karartamazsınız, ruhunuz müziğinize ve enstrümanlarınıza yansır, oysa stüdyoların sahte ışıklarında ve sahte sıcaklıklarında yapılan müziğin samimiyeti şüphelidir.
daha sabah yazdım. akşam karşılaştığım manzara. (bir üstteki entry. zabıta gelmiş bir de.

http://www.facebook.com/v...415444118071&comments
negatif yönde olan bakış açısıdır belkide biraz önyargılı. sokakta müzik yapanlar evi barkı olmayan aç ve yalnızlığa terkedilmiş insanlar olarak algılanır genellikle. işiniz gücünüz yok mu milleti meşgul ediyorsunuz mantığıyla terslenirler hatta. sonuç olarak sokak müziği bizim buralarda pek doğru yorumlanmıyor.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar