bugün

türkiye ekonomisi o kadar iyi ki, suriyelilere 8 milyar harcadık diye ağlamadığımız kapı kalmadı. oysa ki suriye'lilerin çogu dileniyor. 3 milyar yardım alacağız diye, rte nerdeyse merkel'in götünü yalayacaktı. neyse ki kıprıs rum kesimi bu oyunu bozdu.
inanilmaz superiz, oyle boyle degil mukemmeliz. Yillik gelirimiz 15bin$. Evet. Kabullenemiyoruz. Superiz biz. Yetinemiyoruz. Herkesin arabasi var ve icinde litrelerce benzin, yanlis duymadiniz benzin, lpg degil. Egitim sistemine girmek bile istemiyorum dunyaca unlu bilim adamlari/kadinlari yetisiyor her sene binlerce. Herkes Einstein, Newton bu ulkede. O kopurmeleri de anlayabiliyoruz artik tekneli cocuk. inanilmaz.
Öyle bir kıskançlıkla kabullenemiyor ki arkadaş, 2 küresel kriz atlattığımızı, imfye borcu ödediğimizi ve büyümede çift haneleri rakamlara ulaştığımızı unutuyor. Bir ülkenin büyüme hızında çift hanelere ulaşması imkansıza yakın ve zor bir olaydır. nitekim Ak Parti sayesinde ülkemizi akıllı birileri yönetiyor ki bu bizim için 13 yılda gerçekleşti.
bunu kabul edemeyenlerin sadece ak parti düşmanları olduğu gerçeği. Bunu yabancı ülkeler bile kabul ederken içimizde ki insanlar kabullenemiyor. ekonomik krizleri atlattık ak parti sayesinde.
türkiye ekonomisinin yunanistan ekonomisinden iyi durumda oluşu onun ülkeyi kalkındıracağı anlamına gelmez.

yunanistan ın da ekonomik açıdan tam bir çıkmazda oluşu bile onların bize göre hala daha müreffeh oldukları gerçeğini değiştirmiyor.

adam smith in meşhur kitabının ismini bile yanlış çeviren ve iktisat öğrencisine bile zenginlik ve refah arasındaki farkı anlatamayan bir ülkede tartışmaların bu tip bir fasit döngü içine oluşuna şaşmamak lazım.
yunanistan asgari ücret: 683,76 EUR /ay (Oca 2015)

türkiye asgari ücret: 424,26 EUR /ay ‎(Oca 2015)

hatta adamların enerji ve iletişim altyapısı halen milli. senin anlayacağın dille özelleştirilmemiş.

cahil de değil, körcahil...
tek kelimeyle nankörlüktür. eskiden ekmek arası ot yediğimizi ne çabuk unuttuk?
ekonomi çok iyi olsa ne olur cebimize giren para olmadıkça?

Gayet doğrudur. Ülkede zenginlerin olması ülke ekonomisinin iyi olduğu anlamına gelmez.
realist bakış acısından gözlem yapmaktır.
2013 yılında da gidişat iyidir.
varsayalım 1998 yılında ekonomi kötüydü. kiralar çok,asgari ücret düşük, et pahalı, benzin pahalı, esnaf ve işçiden alınan vergi çok fazla, işsizlik oranı yüksek, atanamayan öğretmenler, öğretmen bulamayan öğrenciler, patron BMW'ye binerken işçi mesai parasını alamaması, elektrik pahalı, doğal gaz pahalı gibi durumlar söz konusu idi. yıl oldu 2013. dedikleri gibi de ekonomide süper. peki ya o diğer saydıklarım ne durumda? diye sorgulanası bir durumdur. eğer siz internet başında diğerlerini görmezden gelerek sadece ekonomi iyi derseniz ya sizde o zenginlerden siniz ya da ...
bunu diyen bunu da dedi***
(bkz: 2012 de de türkiye ekonomisi verileri oldukça iyi)
(bkz: türkiye ekonomisi 2012 de de hızlı büyüyecek)
(bkz: türkiye ekonomisi 2012 de aşırı ısınmış olabilir)
Türk ekonomisi uzun zamandır halktan alınan vergiler sayesinde iyi gösteriliyor. vergi ne kadar çok ise ekonomi o kadar kötüdür. Biraz kafası çalışan insan bu mantığı kurabilir. Halk sikilmekten tecavüze bağımlı olmuş başka hiç bir şey değil.
Türkiye'nin gelişmekte olan değil de gelişmiş bir ülke olmasını isteyen, aklı başında olan güruhun içinde olduğu durum. Kendileri, zaten zenginlerin gün geçtikçe daha da zenginleştiği, fakirlerin ise daha da fakirleştiği bu ekonomik sistemde, hiç olmazsa avrupa standartlarında bir eşitsizlik yaşayalım, yeter halkın ağzının koktuğu demektedir.
görsel **
türkiye ekonomisi gittikce daha fazla gelişmektedir.
Bu durumu ele alan insanların biraz ekonomi dergilerini takip etmesini ve gazatelerin ekonomi bölümlerini atlamaması gerektiğini düşünüyorum.
iki senedir sıcak para deniyor ancak ekonomi büyüyor. ne sıcak paraymış yahu avrupa'da kriz oluyor hala kaçmıyor. artık o sıcak paralıktan çıkmış uzun vadeli yatırım olmuş.
boğaziçi ve fatih sultan mehmet köprülerinin, beraberinde bazı otoyolların da özelleştirilmesiyle artık sormak gerek; açıkları kapatmak için özelleştirebileceğimiz başka ne kaldı?

evet ekonomimiz bir kriz durumunda değil ama iyi olduğunu iddia etmek de biraz fazla iyimserlik olur zira tıkanma yaklaşıyor...
1985 yilinda dunyanin en buyuk 14 cu ekonomisiyken 2012 yilinda 17 ci buyuk ekonomiyiz.
insanların yaşamaktan çok neye nasıl inanacakları bilmiyorlar.sıkıntı orda.
vatandaşın vergileriyle yapılan köprülerin, otoyolların özel sektöre satılması iyiye işaretse biz bir şey bilmiyoruz.
senin iyi ekonomi dediğin devlet elindeki kurum ve kuruluşların özelleştirilmesi ve yapılan zamlarla sağlanmıştır. haberlerde zamları duyunca ve bilmem neresi özelleştirildi diye haber aldığınızda söversiniz sonra da ekonomimiz iyi dersiniz. bu yöntemlerle ekonominin düzeltildiği nerede görülmüş?
maasin alindiginin ikinci günü bitmesi ile icine girilen düsünce modeli.
sağlıklı bir bünyeye dalalettir, teşhis budur tedaviye gerek yoktur.
akp kurmaylarının da pek inanmadığı iyiliktir...

http://www.tumturk.com/20...buyuk-krize-hazirlaniyor/