bugün

en fazla olan tüketimdir. kahvaltıda, öğlen yemeğinde, akşam yemeğinde...... her yemekte ve her zaman ekmek tüketilir. etle, sebzeyle hatta meyveyle. ekmekle o kadar bütünleşmiş bir toplumuz ki ekmek yemezsek doymayacağımız gibi enteresan bir inanca bile sahibiz.

ekmeğin yanında ekmek tüketenler dahi görülmüştür.
büyük oranlarda israfa da yol açan tüketimdir.
türkün karnı ekmek olmadan doymaz sözüyle pekiştirilmiş tüketimdir.
topluma, doyma hissini çoğaltsın ve hızlandırsın diye çok çok tüketilmesinin özendirildiğini düşünüyorum bazen.
düşünsenize yediğimiz ekmeğin yarısını yesek aç kalır ve daha çok yiyecek ararız. böylece yeterince beslenemediğimizi fark ederiz.
Dünyadaki ekmek tüketimi ile oranlandığında Türkiye'de fazla olan tüketimdir. Sebebi ise tamamen ekonomik koşullarla alakalıdır. Ülkeden asgari ücretle geçinmeye çalışan insan sayısı dikkate alındığında bu insanların gidip et, süt ,balık yemesi veyahut ekmeği kısıp sebze ağırlıklı beslenmesi beklenemez. Vatandaş asgari ücretle günde ortalama 12 saat çalışmakta, çoğu zaman öğlen yemeği yemeye dahi zaman bulamamaktadır. Fırsat bulduğunda da ekmek arası bir şeyler atıştırmaktadır.Diğer taraftan aldığı ücretten kira, ısınma, elektrik,su gibi zorunlu giderleri düştüğümde ister istemez ekmeğe,makarnaya,patatese yönelen bir beslenme politikası izlemektedir.Diğer gıda maddelerinin fiyatları ile kıyaslandığında ekmeğin daha ekonomik oluşu, Türkiye nüfusunun çoğunluğunun da ekonomik anlamda düşük düzeyde olması ekmeğe olan talebin azalmayacağının da en önemli göstergesidir.
bu tüketim miktar olarak çok fazladır ama çeşit olarak çok azdır. ekmek tüketimimiz kadar çeşit üretememişizdir. hemen hemen hepimiz aynı ekmeği yiyoruz.