bugün

elektronik mühendisi olmaya aday bir yazar olarak, osmanlı imparatorluğundan kalan bir düşünceyi kınamak üzere sözlerime başlamak isterim.

osmanlılardan kalma bir anlayıştır mühendishanelerin zayıf ve pasif kalması.hiçbir zaman gerekli önem verilmemiştir.şu dönemde teknoloji alanında gelişmek zorunludur.ve bizim türkiye kaynaklı şirketlerimiz hala herşeyi bilen eleman aramaktadır.inanın ki bir iş başvurusunda adam ne konuda uzmansın diye sormuyor.neler biliyorsun diye soruyor.bu bizi her zaman için geriye sürükleyecektir.ki osmanlı devletinde de mühendishanelere gereken önem verilmediğinden dolayı,osmanlı devletinden bir zamanlar çok geride olan rus donanması, osmanlı-rus savaşında perperişan etmiştir.

sözüm şu ki;benim tarihim 1923'te başladı.ben osmanlı devletinden kalma basmakalıp sözlerle ilerlemek istemiyorum.eğer birşey yapılacaksa,türkiye için yapmaya hazırım.

ayrıca,her türk de asker doğmaz.bu böyle biline.
kime anlatıldığı da önemliymiş.teknolojiyi sadece facebookta video izleyen,msn'de geyik muhabbeti yapan, sözlükte ilkokul çocukları gibi birbirine laf sokmaya çalışan,bütün beynini örümcek ağı kaplamış muhafazakarların fazla miktarda olduğunun aşikarlığını unutmuşuz.

(bkz: ne haddimize)
önümüzdeki yıllar içinde bizi başkalarına bağımlı hale getirecek geriliktir.

sen adama bilmem kaç ton meyve-sebze satıyorsun adam sana beş tane araba satıyor ve aynı ihracatı yapmış oluyoruz. ama nedeni belli;

(bkz: tembellik)
bilinçli bir şekilde tasarlanmış bir geriliktir.

aselsan mühendislerinin şüpheli intiharları , denize deniz altı indiren dahinin tımarhaneye tıkılması , bilgisayar kurtlarının değerlendirilmeyip içeri tıkılması.
daha sayayım mı?
türk insanından kaynaklanan durumdur.
osmanlı dönemindeki matbaa hadisesine bakarak dahi bunu görebiliriz.
avrupa'da matbaayı burjuva getirmiştir biz de ise matbaanın 250 yıl geç gelmesinin ana sebebi loncalardır.

maalesef halkımız geneli düşünmek yerine yalnız kendini düşünür.
teknolojide geri kalmışlığımızın önemli sebeplerinden biri de budur.