bugün

Kalite düştü çünkü;

insanlar popülerliği seçti.hem de onursuz gurursuz sekilde kazanılan popülerliği ve parayı. iyi bir insan olmak dikkatleri çekmiyordu, dikkat çekmek için rezil davranışlarla adını duyurmak, bile isteye gaf yapmak, herkesten farklı olduğunu ispatlamak gerekiyordu.

90'lı yıllarda medya, Televole'yi para sağma aracı yaptı. Çok saygın sanatçılarımız! gündemi belirledi.
-Kriz mi var?
Amaan canıım boşver krizi Hülo Gülboya ne demis biliyo musun?
-Şehit mi var?
Aman canım bak daha bomba haberim var ibo yine birinin ayağına sıktırmış.
-"biliyo musun ayşe'nin oğlu biraz şey diyorlar." diyen sürekli komşu komşu gezip dedikodu yapan, toplumun ikiyüzlü insanları küşüm aydin, bülo ersoy hayranıydılar.

Kameralar önünde ağız dalaşına girme, tokat atma (*ne dedin senle büyüyen nesil), adamın pantolonunu indirme, sevdiğini silahla yaralama kısacası itlik serserilik hep popüler oldu.

Bunlardan etkilenen çok televizyon izleyen o dönemin çocukları okullarda büyüklerinden gördüklerini yapmaya başladılar. Kızlar popüler olmak için fiziklerini, erkekler de kaba kuvvetini kullandı. Okul bitti, bu kopya bireyler de büyüdü sosyal medyayı keşfetti, bu sayede popülerlik 100 kişiden fazlasına ulaşabilirdi. Ulaştı da katlanarak 1 milyon, 5 milyon,100 milyon...
Hem de bazıları ciddi anlamda onurlarını kaybederek ulaştı.
Şimdi instagram, tiktok, youtube izleyerek birbirlerini kopyalıyorlar.

Kalite "moda" olmadıkça,kaliteden para çıkmayınca kimse kaliteli insan olmak istemeyecek üzgünüm.

Burdan ortaokuldaki sosyal bilgiler öğretmenimi anmak isterim,televizyon için "aptal kutusu" derdi, izlemeyin diye kızardı.ellerinizden öperim hocam.
üzücü bir trend.