bugün

gün geçtikçe nüfusu düşen tokatın büyük ilçesi. sevdiğim ilçedir. memleketim tokatın büyük ilçesi.
Kademeli olarak nüfus kaybı yaşayan, bir zamanlar Tokat'ın büyük denebilecek tek ilçesi.

Nüfusu 100 bine yakındı ancak 90 binlerden 70 binlere dek geriledi.

Geriden gelerek 60 binlerden 100 bine tırmanan erbaa'nın maalesef gölgesinde kalmıştır.
Ufak tefek kule denebilecek kadar da olsa bir kulesi mevcut onun dışında şehir içinden güzel bir görüntü oluşturan kalesi gözükür. Kavşakların bol olduğu kadar trafik lambaları sürekli dikkat modunda. içerisinde büyük bir pazar bulunmakta üstü kapalı olmasına rağmen çevresine yayılmış çadır ile kurulmuş pazarları var. Şehrin etrafı yeşil ormanlarla çevrilmiş ve içi de bir o kadar yeşil. Ayrıca kulenin yanında büyük ve hoş türlü türlü ağaçlar bulunan bir parka sahip tokat ilçesi.
memleketim tokatin en büyük ilçesi.

geçim kaynağı tarım/hayvancılık
ve turhal şeker fabrikasi

gel görün ki şeker fabrikasi elden gitti.

ama turhal akpde %65 aldı.

yani bizim anadolu insanınin gec arkasına sesini cikarmaz..
Şeker fabrikası kapatılan iller:

Turhal (Tokat):

Erdoğan: 64,56

ince: 25,33
Boşuna şeker fabrikalarının satılmasına karşı çıkmış olan şehirdir.
Şeker fabrikaları tam yıl çalışmaz işçiler mevsimliktir. Ve hemen hepsi yine çifçidir. O yüzden hayalet şehre dönüşeceğini sanmıyorum son on yıldır zaten pancar çifçisi dişe dokunur bir kazanç elde etmiyordu hatta zarar ettiği için ekimi bırakan binlerce çifçi vardı. Hali hazırda pancar tarımı zaten ölmüştü daha doğrusu öldürülmüştü. Satılan fabrikalar cesedin ortadan kaldırılmasından başka bir şey değil.
Sevimliliğini de hiç kaybetmemesini ümit ediyoruz aynı zamanda.
Tez zamanda büyümesini güzelleşmesini ümit ediyoruz zira bir müddettir yerinde saymaktadır.
Tokat ilimizin guzide bir ilcesi olup seker fabrikasi ihtiva eder.
lisedeki tarih öğretmenimin belediye başkanı olduğunu öğrendiğim, hayatımın en güzel yıllarını geçirdiğim şirin tokat ilçesi.
eskiden, fabrikalar olmadan önce, evler yükselmeden önce, büyük mağazalar açılmadan önce, kalabalıklaşmadan önce çok güzel bir ilçeydi. ancak şu an o güzellikten geriye hiçbir şey kalmadı, orayı da kaybettik, orası da büyük şehir havasına büründü, havası egzoz kokar oldu, yazık.
tokat'a yakinligi nedeniyle bir turlu il olamayan, hatta diger ilceler cok daha kucuk olduklari halde il olma kampanyalari yaparlarken hakli bir sekilde bos bos oturan ilce.
çarşıdaki dükkanların hepsi sarıya boyanmış olan küçük tokat ilçesi. ilçede birde abdullah gül parkı bulunur ve ışıklandırmaları gül şeklindedir. Yalakalıkta son nokta.
bayağı büyük bir ilçe. güzel bat yaparlar.
tokat ilçesi.
tarihi m.ö. 5000 yıllarına dayandığı söylenen birçok medeniyeti barındırmış ilçedir. keşfedilmemiş bir çok tarihi kalıntılar vardır.
çocukluğumdan beri neredeyse her yaz gittiğim -gittiğimiz- memleketim. hep güzel anılar ve güzel olaylarla hatırlayacağım yer olacaktır. eleştirilmesini bir türlü anlayamıyorum. galiba herkese kendi memleketi güzel görünüyor. gerçekten de çok sevdiğim ve seveceğim bir yer olacaktır. of be şimdi bile hatırlayınca turhalı özledim kalesini.
http://d1201.hizliresim.com/t/w/25x2y.jpg

Dünyada eşi benzeri olmayan tasarım harikası bir kavşak Tokat-Turhal karayolu..

Akıl fikir versin yapana, yaptırana.
Nüfusu epey hızlı bir şekilde düşüşte olan, saat 8den sonra sokakta insan bulamayacağınız bir ilçe.
ilçenin Merkez nüfusu günümüzde 95.000 (2000)'den 64.139'e (2010) gerilemiştir.Turhal yine de bölgenin büyük ilçelerinden biri olmayı devam ettirmektedir.
6 yıl önce 100 bin üzerinde nüfusu olan ve şimdi 60 bine düşen. Doğup büyüdüğüm ama yaşayamadığim ve yaşayamacağım gibi görünen. her caddesinde ,sokağında anımın olduğu en güzel zamanlarımı geçirdiğim. işsizlikten kıvranan fakat bunun yanında akpli belediyenin boyuna park bahçe yapması ve adım başı bankların olduğu canım memlekettim. seni cok seviyor bi o kadar da nefret ediyorum.
yaşamaya degılde, eskılerı yadetmeye gıdılecek, gıdersende pek kımseyı bulamayacagın, bir kösesınde beklerken yanından fener alayı gıbı delılerın gecıt torenı yaptıgı, şarap tüketimi konusunda ılk 20 ye gıremezken namus belası isimli şarkıyla, tüketimde liste başı oldugu sanılan, emeklisi bol, kahvesi bol, aynı zamanda yeşilide bol olan şirin bir ilçe...
Hane başına 1,5 bisiklet düşen Tokat ilçesi. Akşam 7'den sonra sokaklarda bisiklet görülür adam görülmez.. Trafiği bisikletler oluşturur. Emekliler ve delilerin toplandığı bir yerdir. Ayrıca şu anda bulunduğum ilçedir.
dünyada nüfusuna göre en çok bisiklet kullanılan yer. inanmayanlar gitsin görsün adamdan çok bisiklet var.