bugün

çapa ile merter arasında bulunan istanbul semti.
topkapı-habipler metrosuna aktarma yapılabilir. aşağısı topkapı ulubatlı'dır. pazartekke'ye de çok yakındır. ilk duraktan direkt aktarma olmamasına raģmen otobüs seferleri sıktır. ama şimdilik buranın kütüphanesine değil bizim belediyenin oradaki kütüphaneye gidiyorum. kütüphanesinde bilgisayar olduğu için tercih edilebilir.
istanbul metrosu ve tramvayının suriçindeki son istasyonudur.
bir kısmı fatih'e, bir kısmı da zeytinburnu'na bağlı olan büyük semt ama mahalle olarak topkapı mahallesi vardır.
şu an bulunduğum bir semt ama birazdan üniversiteme gideceğim.
eskiden istanbul otogarının bulunduğu semt.
Dört bavulla,eski Topkapı otogarindan fatih çarşambaya yürümüştüm.
istanbul'un sarayıyla ünlü bir semti. Topkapı sarayı vardır burada.
avrupa yakası'ndaki minibüslerin toplanma noktası olan semt.
ya da Rami...
istanbul'un en sevdiğim semtlerindendir. metro, metrobüs, otobüs, tramvay hepsi var. bir tek marmaray yok.
eskiden istanbul'a dışarıdan gelen otobüslerin durağı buradaydı. o zaman istanbul'un nüfusu bu kadar kalabalık değildi elbette.
Topkapı 1964 ABD yapımı bir serüven filmidir. Özgün adı Topkapi şeklinde yazılmaktadır. Film, Türkiye'de ilk kez 1965 yılında istanbul Beyoğlu'nda Yeni Ar (Sonradan Sinepop) ve Şan sinemalarında gösterime girmişti.[1]

Senaryosunu casus romanları yazarı Eric Ambler'ın 1962 tarihli The Light of Day adlı romanından Monja Danischewsky'nin uyarlayıp yazdığı filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini Jules Dassin yapmış, önemli rollerinde Melina Mercouri, Peter Ustinov, Maximilian Schell, Robert Morley ve Akim Tamiroff oynamıştır. Ege Ernart, Senih Orkan ve Danyal Topatan gibi Türk sinemasından oyuncuların da yer aldığı filmin müziklerini Manos Hacidakis yapmıştır. Jules Dassin'in filmde küçük bir de rolü vardır (Türk polis memuru rolünde). Filmi Fransız görüntü yönetmeni Henri Alekan görüntülemiştir. (Vikipedi'den alıntıdır)
panorama 1453'e ve topkapı tramvay duraklarına çok yakın bir yerdir. merkezefendi halk kıraathanesi'ne bu duraktan inerek yaklaşık 10 dakikalık yürümeyle ulaşabilirsiniz.
bağcılara bağlı, topkapı parkında boş banklarda oturmaktansa kaldırıma çommüş dayıların çekirdek yiyip teyzeleri kestiğine dikkat ederseniz anlarsınız zaten.
nereye bağlı olduğuna emin olamadığım semt. kimi yerde fatih geçiyor kiminde zeytinburnu.
görsel
eskiden yani otogar ve seyyar satıcılar varken ki hali dünya miras listesine girebilecek bir sosyal yapıydı.
gülenlere biraz nete bakmalarını tavsiye ederim. fas ta ya da tunus ta koca bir pazar var ve gözleri gibi koruyorlar. adını hatırlarsam yazarım.
görsel

(bkz: eski topkapı otogarı)
(bkz: horror story)

şimdilerde gayet güzel bir muhit oldu. bazı akşamlar işten eve gelirken buradan geçiyorum surlardan içeri girince bambaşka yere gelmiş gibi hissettiriyor.
https://www.uludagsozluk.com/e/39653484/

illaki okuyun. boş bi fikir değil.
Fatih tarafından yaptırılmıştır.400 yıl kadar Osmanlının idare merkezi olarak kullanılan saraydır.
1964' yapımı amerikan filmi olup yönetmen jules dassin' efendidir.

peter ustinov ve melina mercouri' de filmde rol almıştır. filmin tamamına yakını istanbul'da geçsede hatırladığım kadarıyla bazı sahneler yunanistan'da çekilmişti.

müziklerini manos hadjidakis'in yaptığı filmin topkapi adı altında albümüde bulunur.
dün akşam 22.00 civarlarında bacağımdan bıçaklanmama sahne olmuş,sarhoşların ve serserilerin eline geçmiş semt.
1964 yapımı bir film.
(bkz: http://www.imdb.com/title/tt0058672/)
avrupa kültür başkenti kavramını ortaya çıkaran yunan aktris ve eski bakan melina mercouri de oynamıştı bu filmde sanırsam.