bugün

2013 yılında gösterime girmesi beklenen yönetmenin hint asıllı mira nair'in olacağı bir film olacaktır. konusu muhtemelen 11 eylülden sonra batı ile islamiyetin durumunun göz önüne serilmesi olacaktır.filmin kadrosunda ise kate hudson ve kiefer sutherland gibi oyuncuların yanı sıra haluk bilginer'de rol olacaktır.
(bkz: rulokat var dediler geldik)

boşa heyecanlanmışım. hevesim kırıldı.
Ülkesinde çektiği filmlerle Cannes ve Venedik gibi önemli festivallerde ödüller alan Mira Nair'in, Hindistan'dan ayrılıp ortak yapımlarla sarılı bir kariyerinin yeni bir halkası olan film. Film, Mira Nair'in Fox Stüdyosu için yapıp tatmin edemediği üç filmin ardından çektiği eseri. Geçtiğimiz Venedik Film Festivali'nde açılış filmi olarak gösterilen ve dünya prömiyerini yapan filmin kadrosunda Riz Ahmed, Kate Hudson, Liev Schreiber, Kiefer Sutherland, Martin Donovan ve Haluk Bilginer yer alıyor. Mohsin Hamid'in romanından uyarlanan filmde genç bir pakistanlının Wall Street'e yükselme çabası ana çerçeveyi oluşturuyor. (Kerem Akça, Habertürk, 09.09.2012)
Gönülsüz Köktendinci adlı romanın adapte edildiği film. Yazar Mohsin Hamid.
Fragmanı:
http://www.youtube.com/watch?v=3QxO2JRlb5U
Filmde Haluk Bilginer'in de bir rolü var.
Ve filmde istanbul sahneleri de göreceksiniz!
Hikayenin özü şu:
-----------------------------
Changez (Yani Cengiz) Amerika'ya okumaya giden yetenekli, zeki, pırıl pırıl Pakistanlı bir genç. Ailesi tarafından bin bir umutla gönderilmiştir okumaya. Okusun da yükselsin, ailesinin gururu olsun diye. Princeton Üniversitesi işletme Bölümü'nden mezun olur. Sınıfının birincisi, okulun en iyisidir. Toplumdaki seçkinler arasına katılır. Kaymak tabakanın da kaymağı olduğunun bilincindedir. Tüm dünyadan kendisi gibi yetenekli, gelecek vaat eden gençler Amerika'ya gelerek, Amerikan rüyasına bir an evvel dahil olabilmek için canla başla çalışırlar. O da hırslı, azimlidir. Ve çok çok az sayıda işletme mezununun girebileceği, hatta hayal edebileceği prestijli bir Amerikan firmasında muhteşem bir iş edinir.

Artık senede seksen bin dolar kazanmakta, business class uçmakta, son derece şık giyinmektedir. Bundan sonra tek yapması gereken, kendini kapitalizmin ritmine uydurmak, devamlı çalışmak, paralanmak ve yükselmektir. Bir Amerikalı genç kadına âşık olması onun "Amerikanlaşma"sını önce kolaylaştırır, ancak hikâye ilerledikçe beklenmedik biçimde zorlaştırır.

Mohsin Hamid bu "seçilmiş", "sürüden ayrılmış", fazlasıyla Amerikanlaşmış Pakistanlı gencin nasıl olup da 11 Eylül sonrası kendi içinde derin bir kimlik bölünmesi yaşadığını, etrafındaki herkesten ve her şeyden soğuduğunu, tepkisel ve kindar olduğunu ve son tahlilde Amerika'yı terk edip Pakistan'a dönmeyi seçtiğini anlatıyor romanında.
http://www.zaman.com.tr/n...z-koktendinci_637883.html
bir insanı önce toplumdan dışlayıp sonra ötekileştirme isteğiyle yoğurup, onu görmek istediği gibi görenlerin anlatıldığı filmdir. izlenmesi gerekir.