bugün

Amerikalı Nicholas Barclay, 1997’de 16 yaşındayken kayboldu, üç yıl sonra ise ailesine geri döndü. Ancak ingilizcesinde belirgin bir Fransız aksanı vardı, göz rengi de farklıydı. Ailesinin şüpheleri üzerine yapılan DNA testiyle anlaşıldı ki, geri dönen Nicolas Barclay değil, kayıp olan insanların yerini alarak geçimini sürdüren Fransız Frederic Bourdin’di.

Filmin türü bazı kaynaklarda Mockumentary olarak geçiyor.
(bkz: mockumentary)

Mockumentary Nedir: Mockumentary kurgulanmış belgesellere verilen isim. içerisinde oyunculuk ve çarpıtılmış gerçeklerle süslenmiş avangard iş çıkartmaya yönelik bir girişim.

http://www.turkcealtyazi....1966604/the-imposter.html
NGC tarzı kanallarda izleyebileceğiniz reality show tarzı polisiye bir olayın abartılarak filme alınmış hali. Zaman kaybı. Gerçek kesit'in amerikan versiyonu. Çok şey vaad edip hiç bir şey vermeyen klasik amerikan filmi.
izlenesi, belgeselimsi film ya da filmimsi belgesel.
o kadar.
ailesinin isteği üzerine değil bir dedektifin kulak karşılaştırması ile foyası ortaya çıkan kişinin anlatıldığı polisiye-belgesel. vakit kaybı gibi görünse de vakit geçirmek için izlenebilecek bir belgesel-film.
senaryosunun güzel işlendiğine kanaat getirdiğim belgesel film.
gerçekten yaşanmış mı, yaşanmamış mı, yada yaşanabilir mi sorusunu sorduğunuz film.
Baslarda biraz sıkan, sonrasında vay amk neler dönüyo dedirten belgesel - film. Izleyin derim. Degisik.
bazı insanlara sıkıcı gelebilecek, ancak sabırla izlendiğinde ortaya başarılı bir çalışma çıkan gerçek hayattan esinlenilmiş belgesel.
cnbc'e de izlediğim. belgesel tadında film heyecanlı bir kurgusu var polisiye film severler için iyi bir alternatif. şahsen koltuğa yapışarak izledim.