bugün

Özellikle bilmediği konularla ilgili olarak gelen sorulara enteresan bir şekilde doğru cevap verebilen kişinin sahip olduğu yetenekdir.
sadece (bkz: permütasyon) (bkz: kombinasyon) konularına çalışmaktır.
örneğin 40 soruyu çözmüş ve bu 40 soruda doğru düzgün c şıkkı çıkmamışsa geri kalan 10 sorunun tamamını c olarak atması son derece mantıklı olan insandır. beleşden en az bir 3-4 net getirecektir. belki de o 3-4 net bir senesini kurtaracaktır. sınavı geçip istediği üniversiteye/bölüme/mesleğe 1 sene erken başlayacaktır.

edit: ayrıca permütasyon kombinasyon konusu test sınavında atarken bi boka yaramaz. illa çalışılacaksa olasılık konusuna çalışılabilir. örneğin 4 soru boşsa ve birinci soru c ikinci soru d üçüncü soru d ise rahatlıkla 4. sorunun c ve d gelme olasılığın diğer şıklara göre düşük olduğu hesaplanabilir.
hiç uğraşmaya gerek yoktur, göz kapatılır, kalem silgi kısmından tutulur şıkların üzerinde salınım hareketi yapılarak ''allahın dediği olur'' denilip bırakılır. kalemin ucu hangi şıkka yakın gelmişse o işaretlenir. Bunu yapmanız için inançlı olmanıza gerek yoktur. allah yerine, atıyorum matematik sorusuysa matematik hocanızın dediği olur diyerekte yapabilirsiniz.
bazen işe yarayan eylem. o insanlardan birisi de benim.
özellikle açıköğretim sınavında çokça uygulanan yöntemdir atmak. yanlış doğruyu götürme ipneliğini yapmaz açıköğretim sınavlarında.

(bkz: beni tanıdılar sen kaç)
çok az kişiye bahşedilmiş bir yetenektir bazen insanı vezir eder bazende rezil eder.
Uzmanlaşmıştır. En çok boş bıraktığı soruları bir kenara yazar. Ardından bu sorular içinde iki şık arasında kaldı ise o şıkları yazar. O şıkların yanına diğer sorularda hiç işaretlemediği şıkları yazar. En sonunda hangi şık kağıdın üstünde daha fazla ise o şık işaretlenme yoluna gidilir.