bugün

son günlerde çevremizde değişik belirtileriyle kendisini gösteren yeni bir tür virüsün neden olduğu grip salgınıdır.

sağlık bakanlığından yapılan açıklamada salgının domuz gribi( h1n1) olmayıp farklı bir tür olan h3n2 virüsünden kaynaklandığı belirtilmiştir.

http://www.cumhuriyet.com...sarsan_virus_salgini.html
yerden yere yatıran, insanı hayattan bezdiren, serum taktırmadan geçmeyen, yutkunurken ağlatan ve bazı şehirlerimizde hastaları yoğun bakımlık yaptıran salgın. antibiyotikleri ekmek peynir gibi acıktığımızda içiyoruz neredeyse sonucu bu olcaktı zaten belliydi. daha güçlü virüslerle başa çıkamayaşımızı ülkecek izliyoruz şu son günlerde.
Gece uykudan uyandıran, aşırı titreme, ateş, baş ve karın ağrısı ve şiddetli yorgunluk yapan, insana Eyvah yolcuyum galiba dedirten bulaşıcı hastalıktır. Okula gidememistim ki sonradan o günü okula sınıfın yarısının gidemedigini öğrendim, yani çok hızlı bulaşan bir hastalık. Evde yatıp 2 günde geçti çok şükür, Allah kimseye vermesin.
Masturbasyon isteğini sıfırlayan.Cinsel Bakışları Kısıtlayan.Kadın Erkek Arasında aşılmaz engeller koyan işçini baş belası patronun düşmanı.Tehlikeli ve Ölümcül Olabilir dikkat edelim.
yaygınlaşan salgındır. Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları Derneği (EKMUD) Başkanı Prof. Hakan Leblebicioğlu bu hastalıkla ilgili önerilerde bulunmuştur :

"KORUNMAK iÇiN

Leblebicioğlu, öncelikle virüsten korunmak için mutlaka ellerin sık sık sabunla yıkanması gerektiğini, hapşırırken ve öksürürken ağzın temiz bir mendille; mendil yoksa kol ile kapatılması gerektiğini belirtti.

Nezleyle gribin birbirinden ayrılması gereğine dikkat çeken Berberoğlu, "Nezlede burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve hapşırık olur. Gripte de bu belirtiler olabilir ama ateş, kas ağrısı asıl belirtileridir. Yine de vatandaşın bir sağlık kuruluşuna giderek bu ayrımı hekimin yapması gerekir" dedi.

ANTiBiYOTiK KULLANMAYIN!

Prof. Dr. Leblebicioğlu, grip durumunda kesinlikle antibiyotik kullanılmaması gerektiğini anımsatırken, antiviral ilaçların ise gribin başlangıcındaki ilk 48 saatte etkili olduğuna dikkat çekerek, "Bu ilaçların da mutlaka doktor tarafından verilmesi gerekir. Komşuma, eşime, anneme iyi gelmiş, ben de kullanayım, denilmemeli. Size uygun ilacı hekim yazmalı. Özellikle antibiyotikler, mutlaka gerekli dozda ve sürede kullanılmalı" diye konuştu.

OKULA, iŞE GiTMEYiN

EKMUD Başkanı Leblebicioğlu, gribe yakalanmış kişilerin kalabalıklardan uzak olması gerektiğini bunun için, çocukların okula, çalışanların işe gitmemeleri gerektiğini anımsattı. Dinlenmeyi, evin sık sık havalandırılmasını ve bol sıvı tüketilmesini önerdi.

AŞI ZAMANI GEÇMEDi

Kalp, kanser, kronik hastalığı olanlara grip aşısı önerildiğini ve bunun zamanının genelde Ekim olduğunu belirten Leblebicioğlu, "Ancak aşı yaptırmak için hala geç değil. Bu aylarda da grip aşısı yaptırılabilir" demiştir.

http://www.mynet.com/habe...ula-ise-gitmeyin-935291-1
Son grip salgını olan kişiyle günlerce kalınmış aynı yatakta yatılmış bulaşıcı olmadığı anlaşılmıştır.
gündemi değiştirecek saçma sapan zırvalardan biridir. grip lan bu sonuçta her sene yakalanılan bir şey neden bu kadar korkuyoruz bu kadar abartıyoruz.