bugün

rahat bırakmak gerekir. korktuğunda saklanmak isteyecektir. saklandığı yerde rahat bırakılmalıdır. zamanla size alışmaya başlayacaktır. kısaca fazla üstüne gitme çocuğun.
Merak edilen tavsiyelerdir.

Aylardır besliyorum bahçemde. Şimdi hava çok soğuk. içeri alıyorum girişe, mamasını yiyor. Ancak giriş kısını kapattığım an çok korkuyor. Başlıyor uzun uzun miyavlamaya. Nerdeyse beni dövecek. Kapıyı açınca susuyor.

Nasıl alıştırayım ben bu zilliyi eve? yardımcı olun. Evet.
ibne olmak.

Bırak hayvanı özgürce yaşasın.
ibne olmak bu kar altında bahçede yaşamaya çalışan kediye karşı duyarsız olmaktır. istanbul burası.
Onun her an girip çıkabileceği bir pencere, kapıcık, bir aralık bırakmak.

Kediler köpek gibi değildir bir şeye alıştırıp boyun eğdiremezsin; isterse yapar isterse mel mel suratına bakar inadım inat der.

Sen sevgini sıcaklığını hissettir, mamasını suyunu her şeyini hazır et, ortalıkta da tırmanma kulesi, pati tırnaklarını batırabileceği bir şeyler bırak o zamanla zaten alışacaktır.
yiyeceğin bırakıldığı yeri yavaş yavaş kendinize yaklaştırın. bunu günlere bölmelisiniz. zamanla kendinize iyice yaklaştırın ve sevmeyin. sadece yanında durun. her yemek verdiğinizde sizin iyi olduğunuza ikna olacak ve bütün kedilerdeki sırnaşma huyu açığa çıkacak. size kendisini sevdirecektir.

korkak bir sokak kedisine, bahçede bakmaya başladım. evden çıkmamaya başlamıştı.
asıl sıkıntı eve dadanan sokak kedisinin elini evden çekmesini sağlamaktır. amkdugum her fırsatta yatağıma giriyo kapı pencere açamaz oldum.
Önce evinin bi odasını ona ayır, bi süre gizlendiği yerden çıkmayacaktır ama bırak önce oraya bi alışsın sonra yavaş yavaş diğer odaları da aç kısa zamanda evi sahiplenecektir
- yemeğini, suyunu sürekli evde vermek

- her gün evde daha fazla durmasını sağlamak ( bağırsa bile )

günden güne alışır eve.

az önce de yazdım da başka sorunun cevabıymış. işte başlığı tam okumamanın zararları.
Tavsiyeler için çok teşekkürler. Ben kediyi seviyorum, o da yanaşıyo bana bacaklarıma sarılıyo, sürtünüyo... Benden korkmuyo yani. Evde de besliyorum. Artık sabırlı olucam, kapıyı kapatıp korkutmamaya çalışıcam. Alışır inşallah.
tırmalama çubuğu satın almak iş görebilir. önce tırnaklarını taktırıp nasıl kullanıldığını gösterin ve ona aşık olmasını sağlamak için üzerine catnip (kedi otu) spreyi sıkın. hatta üstünde uyuklaması için alacağınız minderin üzerine de sıkabilirsiniz. o eşyalarına karşı bağımlı olmaya başlar.
Sürekli mamalar ile besle, yakın ol, sev, korkutma, rahatlaması için ona uygun bir yer bul... Bunları uzun bir süre bıkmadan yapman gerekiyor yoksa işe yaramaz. Bir süre sonra kedi sırf beslediğin için bile alışacaktır. (Tabi kuru ekmekle değil) işte bu yakınlığı sende gören kedi, korkulacak bir şey olmadığını anlayacak ve eve alışacaktır.
Not: Bu dediklerimi yaparak kedimi alıştırmıştım. Tabi alışması için biraz sabıra ihtiyaç var..
aranızdaki sınıf farkını belli etmemeye çalışın.
başkasının evini tavsiye etmek.
Zorla içeride tutmayin kapıyı kapatınca bagiriyorsa acın gitsin zamanla size guvenecektir. Kedi kumu mama su kapının önüne koyun fakat iç tarafa yani evin içine, zamanla alışacaktır, kuma dayanamaz. Yumuşak bir yatağa da hayır demez. Evde beslenecekse mutlaka iç dış parazit yaptırılmalıdır hasta eder sizi.
kısırlaştırmak. kesin çözüm.
onunla uyumak.