bugün

o değil de kişinin siyasetle ilgilenmesi bana göre zeka seviyesini belirler. ha bu arada (bkz: gızlar pm)
Herkesin çıkarlarını düşündüğü şu ortamda belirlemez.
zeka seviyesinin siyasi görüşü belirlediği daha muhtemeldir.
Zeka seviyesi siyasi görüşü belirler.
eğitim seviyesini belirler. ampul kafaların %90'ı lise veya dandik üniversitelerden mezun...
tek taraflı belirlemez. neden mi?

ilk olarak sizin zeka seviyeniz, tecrübeleriniz, bilgi dağarcığınız, kendi içsel gelişiminiz ile bir partiye yakınlık duyarsınız.
daha sonra bu partiyi takıip ederek oradaki kişilerden etkilenmeye başlarsınız. başkanından, tüzüğünden, oradaki diğer kişilerden filan. ve bunun sonucunda ( özellikle büyüme çağında birisi iseniz ) da olağan olarak bu konuşmalar, kişiler, parti düşüncesi size yerleşmeye başlar ve siz de giderek onlar gibi olmaya ve düşünmeye başlarsınız. olağan olarak bu da sizin hangi yöne doğru eğilim göstereceğinizi belirler.
eğitim şart.

tabii ne eğitimi aldığınız da okumaya, düşünmeye, sorgulamaya, bilime ne kadar açık olduğunuzu ve zeka seviyenizin artış düzeyini de belirlemekte. şüphesiz ki, bir tane kitabı yarım yamalak okuyanla -hatta hiç okumayanla- yüzlerce kitap okuyan arasında gözle görülen bir zeka düzeyi farkı vardır.
(bkz: zeka seviyesi siyasi görüşü belirler).
hayır belirlemez. tamamen kültürel ve çevresel etkenler ön planda. insanların çoğunda sürü psikolojisi olduğu için çevresinden ne görüp duyarsa onu uyguluyor. okumayan ve düşünmeyen biriyse tamam işte. gelsin ak koyunlar, göt kılları, hülooğ vs.

her şey beyinde bitiyor kardeşim.