bugün

2012 yılında yayınlanan Searching for Sugar Man adlı belgesel ile varlığından haberdar olduğum meksika asıllı amerkalı sanatçı. modern zaman ozanı diyebiliriz kendisine. gerçekten duygulandıran bir hayat hikayesine sahip. yalnızca iki adet albümü bulunmakta. * eserleri yaşadığı şehir olan detroit'te yok denecek kadar az ilgi görmüş fakat dünyanın diğer bir ucu olan güney afrika'da ise ilah konumuna yükselmiş. ve bundan uzun zaman haberi olmamış. hayranlarının ise şarkıları dışında kendisi hakkında bilgi sahibi olamamışlar. sanatçı ise ülkesinde sıradan bir işçi olarak varlıktan uzak bir yaşama devam etmiş.

daha fazlasını merak ediyorsanız belgeseli tavsiye ederim. özellikle konser sahnesinde epey duygulandım.
dünyanın iki farklı ucunda, farklı kültürlerin sanata yaklaşımı konusunda sosyolojik araştırmalara konu olabilecek ölçekte bir durum var ortada.

http://www.rodriguez-music.com/
Şarkıları severek dinlenilen amerikalı folk müzisyenidir.
bu adama ne dense boştur. bu adam müzik için birçok şeyi başarmıştır. idealleri için insanları doğruya sürüklemek için elinden geleni yapmıştır. sözlerine bakıldığında frank zappayı andıran bi kafa yapısı olduğu söylenebilirdir.
kırk saat uykusuzluğa rağmen bu adama yorum yapılıyorsa bilinsinki bu adamın değeri yükseklerdedir.
(bkz: Inner City Blues)
(bkz: sugar man)
(bkz: i wonder)
(bkz: forget it)
amerika'da amele, güney afrika'da müziksel anlamda tanrı.

searching for sugar man belgeselinde güney afrika'daki devrimin fitilini ateşleyen adam olarak gösteriliyor ki kendisinin bundan haberi olmaması da çok tuhaf.

uzun zaman sonra bu kadar mütevazi adamla karşılaşmak tuhaf ayrıca. güney afrika'da krallar gibi yaşamak dururken adam detroit'e geri dönüp evinde sobada odun yakıp ısınmaya devam ediyor.

bir de dikkatimi çeken bir an var. rodriguez hayranlarına imza dağıtıyor ve imza verdiği kişiyle tokalaşırken ayağa kalkıyor. ne büyük bir incelik değil mi aziz dostlarım.
81 yaşında hayata veda etmiş.

https://www.haberturk.com...haberleri-3613234-magazin