bugün

/
3
yanlış seçilen ve içici üzerinde etki etmeyecek resimlerdir. mesela http://farm3.static.flickr.com/2429/3640596649_c259a09504.jpg?v=0 bu resmin yerine aşağı doğru yatık el resmi koysalar almazlar sigara falan.
http://www.uykusuzdergi.c...blog/umut-sarikaya/sigara olursa tadindan yenmeyecek olan resimdir.
caydırıcı olmayan fotoğraflardır.o fotoğraflar yerine bi ssk hastanesinin fotosunu koysalardı marlboroyu bile batırabilirlerdi.
Bunalımlık.
masada otururken gozune ilisip ters cevrılen paket turudur napıcagını sasırdı bu satıcılar dedırtır fakat yapılmasıda lazımdır zira SiGARA SAGLI ZARARLIDIR!
şahsen paketlere gayet güzel bir hava kattığını düşündüğüm fotoğraflardır. özellikle çocuklu olanları aldığımda kendimi unicefe bağış yapmış birisi olarak hissetmem de cabası.
insanı ıslah etmeyeye yeterli olmayan fotoğraflardır. Nekadar bu gün sigara içmeyceğim desemde paketi aldığımda bakmadığım resimlerdir.
cayıp sigarayı bıraktım demek isterdim ama hiç de caymadım pöfür pöfür içiyorum.
yetersizdir, ultra yetersizdir, o fotoğrafların yerine sigara içen insanların ameliyat fotoğrafları, otopsi fotoğrafları gibi daha etkileyici fotoğraflar konabilirdi; ki böylece hem -18' in midesi kaldırmazdı da ergen liseliler sigara paketinden tiksinirdi, hem de kafası çalışan büyükler kendilerine ettiklerini açıklamalı olarak görürlerdi.
(bkz: sigara paketi üzerindeki resimler)
paketlemeden önce zikimize daşağımıza sürdük hep kadar etkili olmamıştır...
o ölü adam resmi feci valla, optipesimistin de yazdığı gibi. o denk gelirse almıyorum ben sigarayı,başka resimli alıyorum, bir tek ondan tırsıyorum. ayrıca bu "sağlık kuruluşları sigarayı bırakmanıza yardımcı olabilir" resmine hastayım. gidiyorsunuz,tansiyonunuzu ölçüyorlar, sigarayı bırakıyorsunuz. sktir...

bir de şu yatakta trip yapan çifte takmış sağlık bakanı, türk aile yapısını yansıtmıyormuş, tabi türk ailesi ne olursa olsun sarmaş dolaş yatıp uyuyor ya!

ben çok merak ediyorum şu türk aile yapısını, 12 yıllık evliyim kuramadım bir tane. tekrar asktir, rahat bırakın lan beni!
iş yapamaya0,n karısıyla güreş tutamayan adamların resimlerini sigara paketinde her gördüğümde müdürüm gelir aklıma
ve aynen şu diyalog gelir tekrar tekrar aklıma
+bunlar birşey yapamıyor sigara içince ama ben hergün 2 paket sigaraya hergün 3 tık heheeee"
-ahahahahahaha
light bir yöntem.gelişmiş ülkelerdeki paketlerin üstündeki reklamlara bakınca daha bir etkili olduğu görülmüştür.ver sigaranın zararı nedeniyle ortaya çıkan vucuttaki net görüntüyü.bir kaç ortada kalmış sigarayı bırakmaya çalışan garibanların derdine deva ol en azından.bıraksınlar kendilerini kurtarsınlar.bizim gibi sigaraya esir olmuş moronları asla etkilemeyecek bilakis tommiks teksas görüntüsü veren reklam.vurdunuz mu destekli vurunda vurduğunuzu anlayalım en azından.fiske ile ne çözüm bulacağınızı sanıyorsunuzki.
pek de etkili olmayan fotoğraflardır.

görsel
daha çok içesim geliyor dedirten fotoğraflar.
Resmi beğenmeyince paketi bir diğeriyle değiştirdiğimiz, tiryakiyi azda olsa rahatsız edebilecek sanat eserleri.
insanlar sigarayı bıraksın diye bu tür şeylere de başvurulmuştur fakat tiryaki olan adam bırakmaaaaz. ayrıca resimler de pek iğrenç değil daha iğrençleri olmalı diye düşünüyorum.
araba ruhsatının üzerine de şu resimler konulabilir:
dikiz aynasında makyajını kontrol eden kadın ve karşıdan gelen sebze kamyonu.
uçak yerine kamyon ile paraşütsüz skydiving yapan adam.
bence pek bırakılacağını sanmıyorum. eğer öldürücü vs. etkisi var ise niçin üretiliyor? sigara içmem... içilmesine de son derece karşıyım fakat çok saçma. eğer zararlı ise niçin üretiliyor? üretiliyor ise niçin böyle yollara başvuruluyor?
insanların sigarayı bırakmasını sağlayamayacak galiba.*
sigara tüketimine herhangi bir şekilde etkisinin olmadığını düşündüğüm resimler. 11 yıldır içerim hiç durup durup pakete baktığımı hatırlamam. beni dışından çok içi ilgilendirmektedir efendim.
morgda yatan amca resmi ve 'sigara içmek erken yaşta öldürür' yazısına arkadaşın tepkisi yarmıştır.
'koymuşlar solaryumdaki adamı, neyinden korkucam yaaee, yak bitane!'
hiç bir işe yaramamaktadır. ters çevirip içmeye devam edilir. he bizimkisi akıllıca mı değil. onlarınki akıllıca mı, o da değil. çiçekli, böcüklü paketler bile çıkmış, alıyorsun, sigaralarını onunla taşıyorsun. bunun da pazarını buldular, helal sana yaratıcı ülkem.
fotoğraftırlar.
/
3