bugün

avrupa ve amerika'da ilkokul sınıflarında ve daha sonralarında da sınıflarda asılı duran bir fotoğraflar vardır. bunlar dünya büyüklerini fotoğraflarıdır ve hayatlarından kesitler verdikleri kararlar öğrencilere öğretilir. bunun sebebi de yeni nesillere bakış açısı kazandırmak ve yeni nesiller için rol model oluşumuna katkıda bulunmaktır. yığınla emperyalisti karşısına alan bir diplomatik başarı ve bir çok savaşlar kazanan askeri dehayı, devrimler yapan kararlı bir karakteri çocuklara öğretmekten daha doğal bir şey yoktur. said-i nursi ya da şeyh sait gibi bölücüleri izleyip model almalarından kat be kat yeğ olan vaziyettir.
herkese ders olacak bir ders olacaktır.
okutulmuyo mu zaten daha ilkokul 1. sınıftan başlayarak. hayır yani bu kemalistleri de anlamak güç lan. adamlar bilmem kaç senedir eğitim sisteminin anasını silkeliyor. ama eğitim sistemi az biraz rayına oturtulmaya çalışıldığı vakit bebeler misali ağlıyolar. olm yetmedi mi la?
eğitim öğretimin içinde olsam iple çekilecek derslerden biri olurdu benim için zira öğrencilere 4-5 sene tarih dersi adı altında osmanlı tarihi anlatılmakta. inkılap tarihi dersinde ancak türkiye cumhuriyeti nasıl kuruldu neler yaşandı anlatılmakta. bu da yetişen nesillerdeki çürüklerin neden ortaya çıktığının göstergelerinden sadece biri.
bunun için bir ders koymaya gerek mi var ki? zaten okula ilk adımınızı attığınızda karşınıza atatürk çıkmıyor mu? sosyal bilgiler in ilk konularından değil mi? türkçe kitaplarında bununla ilgili bir yazı muhakkak yok mu? inkılap tarihi ve atatürkçülük dersi ne oldu?
seçmeli din derslerine tepki olarak ortaya atılmış gereksiz bir gösteriştir bu önerme. laiklik elden gidiyorun başka bir yan cümlesi. tepkinizi gerçekçi ortaya koyun, laf kalabalığı yaparak değil.
bu tip kişiler hep dersleri eleştiriyor, ama eğitim sisitemini doğru dürüst tahlil eden yok. 4+4+4 sisitemi iyimidir bilemem ama,
önceki sisteminde ne kadar tuttuğunu hep görüyoruz yeni nesilde. son örnek, uluslararası ilişkiler okuyan birinin tbmm ye yüce divan demesi.
bazı seçmeli derslere tepki olsun diye değil de gerçekten her nesil öğrensin diye okullarda gösterilmesi mantıklı olacak derstir. fakat seçmeli ders mantığının aslında öğrencilerin seçmelerinden oluşmadığı gerçeğiyle düşünülürse, yine bu dersi seçecek olan mevki sahibinin inisiyatifine kalacak yahut çevresinden alabileceği tepkilere bağlı olacak olan durumdur. 'öncelikle gerçekten seçme hakkı verilsin bu derslere de sonra alternatifler çoğalsın; makbul ve mantıklı olduğu için olsun tüm bunlar' düşüncesini de akla getirir.

bkz: (#13325569)
seçilmesi saçma olacak derstir. çünkü bahsetmekte olduğumuz dersin kapsamına girecek konular ilkokuldan başlayarak üniversiteden mezun olana kadar inkılap tarihi başta olmak üzere zorunlu birçok derste okutulmaktadır.