bugün

bitki ve hayvan olarak o kadar çok çeşitliliğe sahip ki kendi başına bir ekosistem oluşturmuş bölgenin ismi.
düzlüklerinde mücadeleler yaşanır.
(bkz: Serengeti düzlüklerinde işler karışıyor)
Hayatı olduğundan daha güzel gösteren güneş gözlüğü. Bi gözlük insanın hayata bakış açısını değiştirir mi arkadaş.
Türkiye piyasasındaki en kaliteli güneş gözlüğü markasıdır. Tasarımları ingilizce deyimle "elegant"tır ve hakikaten giyene piyasa değil şıklık katar.
afrika daki geniş düzlüklerdir. (bkz: serengede)
söylemesi çok hoş olan bölge ismi.
güneş gözlüğü markası.

bir rayban dan çok daha ötesi.

rayban mercedes ise, ben de roys roys um diyen hede.
behzat ç.nin izlediği belgeselde aslanların yaşadığı yer.
George Casey'in yönettiği, 1994 yapımı 39 dakikalık belgesel. 'Africa: The Serengeti'. Bulunabilir mi bilmiyorum.
(bkz: serdengeçti) *
dünya üzerindeki en vahşi yırtıcıların bulundukları afrikada bir havza.
serengeti, avcının av olabildiği, yem olmamak için yaşam savaşının geçtiği yer.
sayesinde belgesel izlediğimiz iki yerden birisidir, diğeri için (bkz: kalahari).
paranın alabileceği en kaliteli gözlükler muhtemelen serengeti'ye aittir. özellikle pilotlar ve araba kullananlar için yaptıkları lenslerle sansasyon yaratmış ve müthiş kaliteli, basit ama güzel tasarımlı gözlüklere imza atmışlardır.

http://www.serengeti-eyewear.com/
hayatin basladigi yer olarak kabul edilen afrikada, her yil belki de dunyanin en buyuk gocunun yasandigi yerdir.

serengeti, bir kismi tanzanya, bir kismi da kenya topraklarina ait olan yaklaşık 30 hektarlik bir bölgedir.

her yil eylul-ekim aylarinda, yaklaşık 2 milyon otobur, kuzeydeki tepelerden mara nehrini gecerek guneydeki yağmur alan verimli topraklara ve otlaklara akin eder. bu 500 millik göç sırasında , yaklaşık 250 bin otobur hayatını kaybeder. hayatta kalan çoğunluk, daha sonra başka bir rotadan tekrar başladıkları yöne dönerler. bu göçe dairesel göç de denmektedir zira bütün bir yıla bakıldığında dairesel bir rotada ileledikleri görülmektedir.
belgesel stüdyosuna döndürülmüş koruma alanı.
artık oradaki aslanları adıyla tanıyabiliyorum. bir tane de fil var. hamdi.
serengeti de hayvanlar, yiyebilecekleri ot uzunluğuna göre * önde veya arkada ilerlerler. en önde en uzun otları yiyebilen türler, ardından bir miktar kısalmış ama hala uzun olan otları yiyebilenler, en arkada ise en kısa boya gelmiş ortarla beslenebilen antilop türleri bulunur. şöyle bir sıralamayı takip ederler; en önde zebralar, ardında bizonlar, bufalolar, iri antiloplar, geyik türleri, ve en arkada en küçük ceylan türleri şeklinde bir sırayla otlarlar. bu sıralama değişirse hiçbiri beslenemez, etobur hayvanlar ise yılın hangi vaktinde otların büyüdüğünü ve otobur hayvanların milyonlarcasının bu alandan geçeceklerini çok iyi bilirler ve avlanmak için bölgede zamanında konuşlanırlar. milyonlarca hayvanın helikopterden çekilmiş videoları görülmeye değerdir.
bazı şarkılara da konu olmuş,afrika kıtasının en görülesi yerlerinden biri.binbir çeşit hayvanın yaşadığı televizyondan gördüğüm kadarıyla dahi güneşin batışının farklı olduğu afrika deyince akla gelen ilk yerlerden biri.**
Tanzanya sınırları içinde kalan bütün hayvan belgeselcilerin uğrak yeri konumundaki milli park. Aslanların ceylanları kovaladığı filmlerin çoğu bu yerde çekilmektedir.