bugün

Yazara kime ve hangi şartlara göre diye sorulması gereklidir. basit bir örnekle günün 8 saati inşaatlarda ustalık yapan bir insan ile günün 8 saatini masabaşında makbuz kesen bir t.e.k memurunu ele alalım. neden böyle bir örnek diye merak edenlere ise uyku esnasında büyüme hormonu salgıladığımızı ve gün içinde bedenen oluşan yıpranmaları bu şekilde onardığımızı belirteyim. 8 saat inşaatda demir büken, 50kglık çimento torbarını taşıyan bir işçi ile masabaşı işi yapan kişilerin eklem ve kas dokularında oluşacak hasarlar bir değildir doğal olarak yenilenme süreleri de bir değildir. işçinin ertesi güne tam performansla devam edebilmesi için en az 8 saat uyuyup yenilenmesi ancak yeterliyken memurun çekeceği 5-6 saatlik uyku ertesi gün için yeterli olacaktır. işçi bu 8 saatten az uyursa zamanla performansı ve verimi düşecek zayıflayacak hatta bunalıma girecektir. Kısaca uyku süresi zeka ile değil fiziksel koşullarla alakalıdır.
hangi açıdan baktığınıza göre değişir. efendim gün zaten 24 saat. 8 saatini uyursan kalıyor 16 saat. bu 16 saatte kalan boş zamanın elbet oluyor ki bu boş zamanı sen boş boş geçiriyorsun, eh boş zamanın kalıyorsa uykuya ayıracak vaktin vardır demektir. sonuçta boş boş oturmak yerine uyumak iyidir. şuanda bu entry okuyanlar bile boş iş yapıyorlar, internet çok boş bir şey. gidip uyuyalım daha iyi, ciddi söylüyorum.
içerisinde hoş bilgiler barındırsa da tarzıyla bayan bir kitap.

Mesela yatay pozisyondayken beynin uyku hormonları salgıladığını, yatmanın beyinde uyumak için bir mesaj olarak algılandığını, bu nedenle yatarak kitap okursanız kitap okumanın da uyumak için bir mesaj olarak algilanmaya başladığını anlatıyor. Ancak tüm bu güzel bilgileri verirken cümleleri saçma benzetmelerle doldurup taşırıyor. Yok hipotalamus bilmem ne depremi gibi sarsılmış, yok cam küre van gogh boyamış gibi sarıymış... Ne alaka arkadaş. Tamam kültürlüsün de kitabı batırmışsın biraz.
8 i yan çevir belki olasılığı artar hipotezin.
ikinci öğretimim. günde 8 saatten az uyusam ne yapıcam ben ?

8 saat ders mi çalışıcam ? hayır.. ben onun yerine günde 16 saat uyuyorum. gayet memnunum.

sanırım kendisinin uyku problemi var kıskanıyor arkadaşlar.
direkt gerizekalı olmamı sağlayan teoridir.
hakli bir söz. biraz aklın varsa en az 10 saat uyursun.
fazla uyumanın gereksiz olduğunu anlatan, zaten ortalama ömrün yarısını uyumak ve tuvalet üzerine geçirdiğimizi başımıza kakan bir söylemdir.
sadece gerizekalılar kendi zekasına bakmayıp hep başkalarının zekaları hakkında yorumlar yapar. hiç sevmem böyle şeyleri, okumadım okumayı da düşünmüyorum. ön yargılı mıyım? evet, ama sonuçta adamın kitabının başlığı kocaman bir önyargı.
bunu , bu hesab yapabilmek için kitabı okumaya gerek duyan varsa bence uyusun daha iyi. zaten uyanıkken de yaşamıyordur o.
insana uyku düzenini sorgulatan kitaptır, yazar geniş bir kitleyi etkilemiştir. zira kimse kendisine aptal denilmesini istemez.
Aziz Nesin'in Türklerin yüzde bilmemkaçı aptaldır iddaasını destekleyen zırva. Çokbilmiş kişisel gelişim yazarı cümlesi.
insanlar merak etsin hatta sözlüklere bile konu başlığı olsun diye düşünülüp bulunmuş kitap adı.
şahsen kitabın ismiyle içeriğinin birbirine tamamen zıt olduğunu düşünmekteyim. zira kadın dövmenin faydaları adlı kitap yazarının bir televizyon programında hayır efenim ne alakası var ben onu çok satsın diye öyle şeyettim diyerek durumu düzeltmeye çalıştığına şahit olmuşluğum var.
okuduktan sonra 3 saat uyumaya başladığım kitaptır. gözler şiş gezmekteyim.
aptal olmaya razıyım, bi dirlik verin amk.

o nasıl kitap ismi arkadaşım. adam yüzüklerin efendisi demiş mesela. vuhuuu olaya bak. olasılıksız demiş lan adam. aptallar sekiz saat uyur, yok efendim mallar 9 uyur, 10-12 aralığı toptur, gerisinin ecdadını sikeyim falan diyerek bi yere varamazsın. okumuyorum seni. içimdeki devi uyandırırım yine de seni okumam.

tanım: kişisel gelişim kitabı. erdal demirkıran dünyanın en akıllı adamı olduğunu düşünüyordu en son, kendini aşmış bize sarmış. hadi bakalım.

hukuksal olarak sakıncalı olabileceğini öngörerek editledim amk. borumu lan 40 ta 30 hukuk yaptık kpss'de o kadar öngerelim.
insan uyuyarak dinlenemez diye düşünenlerden olduğum için katıldığım önermedir. hayattan ne kadar dolu zaman koparabilirsen o kadar mutlu olursun.
Ülkede aptal bir insan olmanın zeki bir insan olmaktan daha önemli olduğunu düşünürsek çokta sikimde olmayan hede.
sporcuları göz önüne almadan öne sürülmüş iddiadır. adam akıllı antrenman yapan hiçbir sporcunun vücudu 8 saatten aşağı tam olarak toparlanamaz. 8 saat uyku idealdir. hatta ağır antrenman yapıldığı günler 10 saate kadar çıkabilir.
evet çünkü adam olana 12-14 saat arası ideldir.

(bkz: ne diyor lan bu dümbük)
evet bir insan 12 saatten uyumamalıdır. yani ben en azından öyle yapıyorum.
günde 13 saat uyuyan bir bünye için artık çok geç olduğunu gösteren olaydır.
(bkz: bu aptallar bir harika dostum)
yazarı, önermeden daha da salaktır.
gececileri motive eden tabir.

ccc gececi tayfa ccc, bu kadar mıyız?
Bütün kişisel gelişim kitapları gibi tırttır.
güncel Önemli Başlıklar