bugün

http://www.e-ogren.net/fo...syon-veren-universiteler/
Üniversitelerin para kazanmak birbiri ile yarıştığı, içeriğinin aslında çok da önemli olmadığı öğretmenlik belgesi.
Ön kayıt ücretinden tut yıllık aldığı paralar havalar uçuşuyor.
Adaletsizliğin son noktasıdır. Konservatuvar ve müzik fakültesi eğitiminden geçen zavallı bizlerin not ortalamasına göre kontenjana yerleştirilmesidir. Sorun şudur ki; Müzik bölümü mezunu olanlar bilir: Türkiye'de devlet konservatuvarı ve müzik fakültelerinin müfredatları son derece farklıdır. Bir okulun müfredatı, sanatçı yetiştiren okullarca ortak olarak belirlenmiş müfredatla aynı iken ve bu okulun öğrencileri elli tane derse devamlılık zorunluluğu altında objektif jürilerle sınavlarını vererek devam ederken, diğer zevzek, bir çok okulun 6. sınıf müfredatını lisans sürecinde görür ve eğitim döneminin yarısında da okula gitmeyerek mezun olur. Saçını armoni, form, post tonal müzik gibi derslerde ağartmış gariban öğrenci bu mücadelede 2.80 lik bir ortalama ile mezun olurken, diğer zevzek dört sene boyunca solfeji Lavignac 1A kitabından ibaret bir şekilde öğrenerek 3.50 ortalamayla ön sıraları kapar. Sen kontenjanda yedeklere düşerken zımbırtı üniversitesinin çakma eğitimini alan zevzek çoktan kesin kayıt hakkını kazanmıştır. Dört buçuk milyonluk bir şehirde kontenjanı "4" ile sınırlı tutan saygı değer üniversitelerden bahsetmiyorum bile.
adı doğru telaffuz edilemediğinde, edinilmesinde sıkıntı olabilecek firmware.
yeni alınan karar ile, fen edebiyat fakültesi mezunlarının, yeniden almaya hak kazandığı öğretmenlik meslek bilgisi dersleri.

yök dalga geçer gibi karar değiştiriyor bu konuda. öğretmenlik bölümleri rahatsız. fefler için güzel haber.
haftanın tek günleri kaldırılan çift günleri geri getirilen lanet olası formasyondur.
başindan beri saçma olandir. madem formasyon var neden eğitim fakülteleri var madem eğitim fakülteleri var niye sen gidip ögretmenlik okumamış adamı ögretmen yapıyorsun. hayır fen edebiyat okuyan ve ögretmen olmak isteyenlere de bir lafım yok. bu adam formasyon alabileceğini düşünerek seçmis olabilir onu da magdur etmenin, ögretmenlik okuyanlari da magdur etmenin anlamı yok.
fen- edebiyat öğrencilerine verilmesi gerekendir ve verildiği için (detaylarını bilmiyorum yök dönektir çok da güvenmemek lazım) doğru bir karar verilmiştir.
sebeplerine gelince; ilk olarak öğretmenliklerdeki arkadaşlarım dahi fen- edebiyatın eğitim kalitesinin öğretmenlikten kat be kat yüksek olduğunu kabul ederler. fef'in aldığı derslerin bir çoğunu almadan mezun oluyor öğretmenlikler ve haliyle bu bilgi eksikliği, lisede çok bariz ortaya çıkıyor.
ikinci olarak bir üniversite madem ki öğretmen yetiştiriyor (hani bazı aklı evveller diyorlar ya fef bilim adamı yetiştirmek için açıldı ne işleri var öğretmenlikle diye) o halde öğretmenliklerin neden bilim adamı olma şansı var ve buna kimse itiraz etmiyor? bir yanda çifte şans varken diğer tarafın uzun ve yorucu ve Türkiye şartlarında olabilmesi en zor meslek grubuna sıkıştırılması tam manasıyla vicdansızlıktır.
öneri; öğretmenlikler toptan kaldırılsın ve hali hazırda oldukça fazla sayıda olan fef'lerin içeriği geliştirilerek mezun olanlardan isteyenlerin öğretmenlik, isteyenlerinse akademisyenlik yolunu seçmeleri sağlansın size garantisini veriyorum hem üniversite öncesi eğitimin kalitesi yükselir hem de bu horoz dövüşü sona erdiği için alana hakim yetişmiş insan sayısı artar.
Fen-edebiyat bölümü okuyanlar için bir hazine sandığı, define. Pedagojik formasyon alırsa bu fen-edebiyat mezunları öğretmen olmaya hak kazanıyor.

--spoiler--

"YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, Yükseköğretim Genel Kurulu'nun, 2013 yılının 4. toplantısını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı başkanlığında yaptığı anımsatıldı.

Açıklamada, MEB Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmen atamalarına esas oluşturan alanlara ilişkin, "MEB'e Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yükseköğretim Programlarına ilişkin Çizelge"de yer alan programlara mahsus olmak üzere, alan fakültelerinden mezun olanlar için mezuniyet sonrası pedagojik formasyon sertifika programının devamına karar verildiği bildirildi.

YÖK, geçen yıl aldığı kararla, fen edebiyat fakültesi öğrencilerinin aldığı pedagojik formasyon programını kaldırmıştı.

Alınan karar ile fen-edebiyat fakültesi mezunlarının pedagojik formasyon alarak öğretmen olmalarının yolu yeniden açılmış oldu. "

CNN türk

--spoiler--
Şimdilerde Ales şartı isteyen sorunsal. Alesin %60 etkili olacağı söylentileri var (bkz: http://www.kpssrehber.com...agirligi-belli-oldu-.html)
Alabilmek için zorlu koşullardan geçilen ve genellikle bi sike de yaramayan eğitim programıdır.
Umarım kaldırılır. Eğitim Fakültesi okusaydiniz cok meraklisiysaniz ogretmenligin. Yeterince atanamamis ogretmen varken bir de bolum mezunlarindan çakma ogretmen yaratmanin hic gereği yok.
Senede birkaç defa değişebilen ya fen edebiyatları ya okurken verilmesi hasebiyle eğitimcileri mağdur eden ne idüğü belirsiz bir oluşum. Belki de derin devlettir.
eğitim fakültesi ders programlarının içeriğini bilmeyen kişilerin 'fen edebiyatlılar alsın ya, daha çok şey biliyorlar, sonrada öğretmen olsunlar, daha faydalı olurlar ya' tavırları ile yaklaştıkları, bütün eğitim fakültelerince ortak olan eğitim derslerini içeren zımbırtıdır. öğretmenlik dediğin sadece eğitim bilimleri derslerini almakla olmaz ki. adam matematik bölümünden mezun oluyor, alınca formasyonu cuk atanıyor. ama matematik öğretmenliğinde okuyan matematik öğretimi dersini de alıyor, pedagojik formasyonlular değil. hem okul deneyimi ve öğretmenlik uygulaması için bizim rapor hazırlayalım, aktivite bulalım, teacher talk yazalım diye sarf ettiğimiz çabaları bu adamlar gram sarf etmiyor. almanca öğretmenliği 150 kişi civarı atama görünce devrim sayıyor, ama alman dili edebiyatından mezun olan adam da bu kitlenin içinde iken dur denmiyor? ne kadar komik puanlarla o bölümü kazandıklarından haberiniz tabii ki yok! neymiş formasyon almışmış. bak sen! sana tutup rus dili edebiyatı mezununa formasyon verme demiyoruz, ama öğretmenlikleri olan bölümlere verme işte! tabii bazıları emek vermeden bir yerlere geldikleri için doğruyu göremiyorlar, çektirdikleri acıların milyonlarca katı kadar cehennemde yansınlar!
baya baya insanların fazladan bir yıllarına mal olacak olan programdır.

torpille atanmışların beceriksizliği yüzünden dolduruldukları kamu kurumlarında yaşanan skandallardan sadece biridir. bedelini ödeyecek olanda her zaman ki gibi sadece vatandaştır.
Fef mezunları için güzeldir.

Bir bilgisi olan var ise az biraz yardımcı olabilir mi 1-2 sorum olacak da.
Hiç akilda yokken vuran piyangodur. Insani şartlarda yaşama geçiş biletidir. Üstelik geçtiğimiz senelerde 1 yıllık örgün olan programı, 6 aylık yarı uzaktan eğitim şeklinde veriyorlar. Domestos kokulu kalbim sayesinde hep bunlar.
Ben bir fef mezunuyum ve formasyon denen laneti aldım. Ama kafamda deli sorular var.

Ben fef mezunuyum ya, ben bu sertifikayı almadan önce anlatamıyo muydum? Dört yılda edindiğim bilgileri öğrenciye aktaramiyo muydum? Bildiklerini sakın kimseye anlatma mı diyorlardı? Peki, şimdi bülbül gibi şakıyo muyum?

Amk boşuna eziyet bu pedagojik formasyon. iki bin beş yüz lira verdim bi de. Yol parası, yeme-içme masrafları hariç.

Pedagojik formasyonu kim ister diye sordum soruşturdum:
Pedagojik formasyonu eğitim fakültesindeki öğretim görevlileri istiyor. Neden? "Arabayı yenilicez."
Pedagojik formasyonu otobüs firmaları istiyor. Neden? "Taşıdığımız yolcu sayısı arttı. Hizmette sınır yok."
Pedagojik formasyonu bölge esnafı istiyor. Neden? "He vallah pedago... Pedi... Petagoşik fırmasyon lazımdır. Bi ekmek arası da sana yapim mi?"

Velhasıl hiçbi sike yaramayan bi belgedir formasyon. Formasyonu olmayıp çatır çatır ders anlatanı gördüm formasyonu olup iki kelam edemeyeni de gördüm. Kısaca çile ve para tuzağıdır kendisi.
malca bir uygulamadır. Eğitim fakültesinde verilen eğitimin yerini tutmaz, derhal kaldırılmalıdır, eğitim fakültesini kazanamayan kapasitesizlere bu hak sağlanmamalıdır.
Pedagojik formasyonda yeni gelişmeler varmış. ülkede gerçekten eğitim anlamda eksiklikler var. zaten eğitim fakulteleri öğretmen yetiştirmek için var. zaten yüz binlerce atanamayan eğitim fakültesi mezunu öğretmen varken formasyon vererek bu sayıyı atama bekleyen milyon sayıda öğretmene çıkaracaksınız. örneğin sayıyı tam olarak bilmiyorum ama yetmiş bin edebiyat mezunundan iki bini bulmayan atamayla balonu şişirmekten başka bir şey değil.
Sahip oldugum akademik egitimdir.
Lisanüstü olayı gerçekse birçok fen edebiyat fakültesi öğrencisinin hayatını karartırlar.
alsan neye yarar almasan neye yarar. en iyi ihtimalle seni bin liraya sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edecek belgedir. kpss de çok büyük olay yapamayacaksanız almayın arkdaşlar. elimde bulunsun mantığı çok yanlış.
almayan kaldı mı zaten?

önünen gelene broşür gibi dağıttılar, herkes öğretmen oldu..
iyi oldu mk, 800.000 dev bir aileyiz atanamayan öğretmenler olarak, fazlasına gerek yok.
güncel Önemli Başlıklar