bugün

tohum otizm vakfı'nca otizm konusunda farkındalığın artırılmasına yönelik düzenlenen kampanyanın sloganı.

"tohumuna para mı saydım" deme ve tohum yaz 5290 gönder. 5 tl. bağış yapmış ol.

bir otistik çocuk, avuç içi kendisine doğru el sallıyor size. zira otistiklerde ters düz kavramı olmuyor malesef. Ama öğrenebiliyorlar.
otizme en çok fayda sağlayanlardan biri de mine narin'dir. martı gayrimenkul şirketinin hissedarlarından. yaptıklarıyla çok ses getirmiştir.
otizmin farkında ve onların yanında olan bir kadındır. sağduyulu oluşu takdire şayan...
özel eğitime destek konusunda son yıllarda atılan adımların ilerlemesi, halkın farkındalığının artmasıyla doğru orantılı olacak sanırım.
enfes bir söz.
sadece otizm farkındalık gününde duyar kasmak için facebook hesaplarında paylaşılan söz olarak kalmaması gereken durumdur.

yeğenim otizmli. 10 yaşında. 2 sene önce normal okula gidebilir diye yazı tutuşturdular abimin eline. normal bir sınıfa başladı mecburen. çocuk sık sık öğretmeninden tuvalete gitmek için izin istiyor kurabildiği tek cümleyle. "çiş geldi" diyor, öğretmeni yolluyor. bir oluyor iki oluyor 3-4 derken en sonunda öğretmen izin vermiyor. teneffüse çıkıyor çocuklar ve orospu öğretmen onu sınıfa kilitliyor. kurban olduğum yeğenim de orada yapabileceği en mantıklı şeyi yapıyor ve gidip çöp kutusuna işiyor.
ders zili çaldığında durum farkediliyor tabi. çocuklar ailelerine konudan bahsediyor ve aileler aralarında imza toplayarak bu çocuğun çocuklarımızla aynı sınıfta okumasını istemiyoruz diyorlar.

benim gözlerine bakarak, vücut dilinden anlamaya çalışarak bir isteği var mıdır yok mudur diye peşinden koştuğum en değerlimi istemiyorlar. çocuklarının gelişimine zararı olacağını savunuyorlar ve bunu yaparken hiç utanmıyorlar, hiç sızlamıyor vicdanları.hani nerde farkındalık ? hani nerde yanında olmak ?