bugün

Kamu kuruluşlarının iç tüzüklerinde yapılan iş ile ilgili bilgilerin ( görevin özellikleri , amaçları , misyonu ve vizyonu , çalışanların nitelikleri ve özlük hakları ) açıklamak için kullanılan ve işe yeni başlayan memurun bu dili öğrenmesi için en az 5 seneye ihtiyaç duyduğu ve hatta bu dili ömür boyu ( değişen iç tüzük , kanunlar sebebiyle)okuyup geliştirmesi kendisinden beklenen bürokrasi dilidir . Yerim ben böyle dili de edebiyatı da.
(bkz: bugün git)
(bkz: yarın gel)
(bkz: evrak eksik)
bu memur edebiyatinin ana vatani rusyadir. ozellikle bir donemin rus yazarlari, mesela gogol ne hikmetse klasik dedigimiz eserlerinde bu temayi siklikla islerler. bilselerdi bunlar daha sonralari klasik olacak herhalde boyle bir tema yerine soyle alengirli bir konu secerlerdi ama neticede bu konu ile klasik olduklari icin bir sey soyleyemiyoruz.

bizde ise yazili olmayan ama guclu bir sifahi soylemle olusan memur dili ve edebiyati var. bunu ilk dile getiren siyasilerdir. "benim memurum isini bilir" diyen siyasetci, bir yonuyle bu kapagi hafiften aralayip milleti ayiktirmisti mevzuya. yoksa kendi icinde "bordro, kesintiler, dil tazminati, maas zam farklari, kdv odemeleri, nemalarin odenmesi... vb" konular bu edebiyat icinde onemli yer tutuyor. tabi bunlari usulunce derleyip toparlayan bir babayigit cikmadigindan heder olup gidiyor. yoksa klasik olmamasi icin hicbir sebep yok...
(bkz: zilli şiir)
işbu entry editleme hakkı saklı tutularak girilmiş olup....gerisine yarın devam edeceğim..
500 ytlye çalışıp da ev geçindiren , 6 sene okuyup da 900 ytl alan ve isyan etmeyen insanların dili ve edebiyatıdır..özel sektör köpekleri anlamaz..