bugün

eski bir arkadaşımın okuduğu bölümün türkçesinin kısaltmasıdır.

bana kalırsa hala meteoroloji okuyor.
"material science and engineering an introduction " daha adını aklımda tutamıyorken bu dersi geçmemi bekliyorlar benden.
inşaat mühendisleri için prof. dr. kaşif onaran'ın yazarı olduğu malzeme bilimi problemleri ve çözümleri kitabının alınmasını tavsiye ettiğim derstir. yararlı kütüphanede bulunması gereken ve dersin geçilmesine fayda sağlayacaktır.

ayrıca mühendisliğin sağlam kazık derslerindendir statik ile birlikte. allah bu dersi vermeye çalışanların yardımcısı olsun.
inşaat mühendisliği dersidir aynı zamanda.

amına koyayım ben böyle dersin affedersiniz ama. yok çeliğin sünmesi yok taşın kapileritesi yok bilmem ne deneyi.

ulan hangi birine çalışayım bunların?
mühendislik öğrencilerinin çoğuna olmazsa olmaz verilen illet ders.
Yaklaşık 5 defa aldığım ve 3 farklı hoca gördüğümden dolayı her seferinde farklı stillerle çalıştığım ve sonunda (bkz: oh be kurtuldum) dediğim illettir.
bu dersi bilmeden bir şeyler yapmak olası değil.
insanın canına okuyan derstir. vizesi, finali farklı büyüklükte hasar yaratma etkisine sahip bomba gibidir adeta. ezberleyip geçeyim diye uğraşıldığında yine çakılır bu dersten. böyle illet bir derstir işte.
Teknik eğitim fakülteleri 2009da yılında yetişen binlerce tef mezunu (öğretmen fazlası) nedeniyle son öğrencilerini aldıktan sonra kapatılan, 2009 yılında giriş yapan tef otomotiv öğretmenLiği lisans eğitiminde olan derstir.
sıçtığın andır. tanımadığın bilmediğin zilyon tane malzemenin ham maddesi, bilmem ne mineralinden olan kayaçları, çimentonun nasıl üretildiği gibi bir sürü konu ile bilgi yarışmaların hazırlanır edayla sınavlarına hazırlanılan derstir.
dediklerim mimarlık bölümü içindir ayrıca.
(bkz: kaşif onaran)
elektrik mühendisliği okuyanların "elektrik malzeme bilgisi" adı altında aldığı derstir.
Giren sınavlar moralsizliği ile çalışmaya çalışılan derstir. Bu geceki sabahlama sebebimdir.
malzeme denilen üretim elemanını tanıtmayı amaçlayan mühim bir ders adıdır. Teknik eleman malzemeyi çocuğu gibi tanıması lazım. hatta adı gibi bilmeli. Yoksa yaptığı işleri mok eder. Malzeme bilgisi dersi basit bir ders gibi algılansa bile bence üzerinde en çok durulması gereken mühendislik derslerindendir.
ziraat mühendisliği müfredatında var olan bir derstir.
endüstri mühendisliği bölümünde de okutulan, tam bir baş belası ders. 3 sene üst üste devamsızlıktan kalıp, 4. alışımda zar zor geçtiğim derstir aynı zamanda.
iki yıllık meslek yüksek okulu makine resim konstrüksiyon bölümü öğrencilerininde gördüğü ders.
meslek liselerinde makina ressamlığında verilen ders. ilk sene ilk zamanlar korozyon'a horozyon diyip , bir de kalkıp tahtaya yazıp rezil olamamı da sağlamıştır.
dişhekimliği 3. sınıfta klinikte kullanılan malzemelerin içeriği ve yapısı ile alakalı olan ders. ezberlenir sınava girlir, 1 saat sonra bir daha hatırlanmamak üzere unutulur.
(bkz: malzeme bilimi)

(bkz: halim demirci)